Predsjednica Grabar Kitarović hodočastila na Mariju Bistricu

Autor el

Na 24. vojnom hodočašću u Mariju Bistricu nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

kolinda

Jučer je održano tradicionalno 24. vojno hodočašće u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. I ove su godine Majci Božjoj Bistričkoj hodočastili brojni pripadnici svih rodova hrvatske vojske, policije, hrvatske povijesne postrojbe, kao i branitelji i članovi njihovih obitelji, zatim stopostotni hrvatski ratni invalidi, djeca, supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata.

Misno slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predslavio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. dr. Jure Bogdan, a nazočila mu je i predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je na središnji bistrički trg stigla oko 9.40 sati, a dočekali su je načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, te rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, kao i novoimenovani rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević.

Predsjednica se kratko prošetala središnjim bistričkim trgom, no saznajemo kako bi uskoro trebala u Mariju Bistricu stići i u službeni posjet. 

NAjčitanije