Prema anketi SDP-a i HNS-a Hubicki najpoželjnija na mjestu župana, Hajdaš drugi


Anketa koju je naručio SDP i HNS Krapinsko-zagorske županije, otkrila je trenutne izborne preferencije Zagoraca: pobij

vlasta_hubicki.jpg


Anketa koju je naručio SDP i HNS Krapinsko-zagorske županije, otkrila je trenutne izborne preferencije Zagoraca: pobijedio bi SDP s prednošću od 4 posto ispred HDZ-a, a slijedi ih HSS. No, kako su informacije neslužbene, ostavljamo mogućnost da su brojke i drugačije.


Navodno bi SDP dobio oko 27 posto, HDZ oko 23, a HSS oko 10 posto glasova. Slijedi koalicija HNS-DC, HSU, ZDS, ZS, HSLS, HSP te nezavisni.

Žene bi radije dale glas SDP, muškarci HDZ-u, dok bi HSS podržali jednako i nježniji i jači spol. No, to su manje važni podaci.

Ono što je senzacionalno, rejting je kandidata za župana: na prvom mjestu je Vlasta Hubicki (HSS) s gotovo 20 posto glasova, drugi je Siniša Hajdaš-Dončić (SDP) s oko 13 posto, dr. Rajko Fureš je treći s tek kojim glasom manje od Hajdaša, a slijede dr. Stanko Belina (ZDS) s oko 8 posto, Anđelko Topolovec (HNS-DC) s oko 6 posto, pa Sonja Borovčak koju su ispitanici samoinicijativno istaknuli tijekom anketiranja s gotovo 6 posto glasova.

Slijede Franjo Vukić (nezavisni) s oko 3 posto, Ivan Tuđa, Željko Vincelj i Stjepan Merkaš koje su ispitanici također sami dodali na listu, a isto tako su istaknuli i Škvorca koji je dobio tek 0,1 posto glasova. Čak 20 posto ne zna za koga bi glasovali, a ne bi glasovalo čak 12 posto građana.

Iznenađuje svakako navodno slab rejting Milivoja Škvorca te Merkaša, koji su inače popularni među 'svojima'. No, kako su u HDZ-u ionako u tijeku velika preslagivanja, a neki izvori dojavljuju i o nedostatku jasne vizije o tome tko bi trebao što biti, ostaje za pričekati kraj idućeg tjedna do kada bi se trebali iskristalizirati stavovi i definirati pozicije.

Naposljetku, treba podsjetiti i na činjenicu da su ankete za parlamentarne izbore pokazale da će pobijediti gubitnici, pa valja pričekati konačne rezultate izbora, dok su ankete tek zanimljiv puls prevrtljive nacije.

NAjčitanije