Preventivno – represivna akcija u prometu

Autor

Policijski službenici Postaje prometne policije Krapina u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Zabok,

kontrola_policija.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Krapina u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Zabok, 10. veljače od 16 do 21 sat, proveli preventivno – represivnu akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor i utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima, te nepoštivanja prometne signalizacije na prijelazima ceste preko željezničke pruge.

U akciju su bile uključene četiri ophodnje te policijsko vozilo za nadzor brzine i snimanje prekršaja, tzv. presretač, koji su vozače nadzirali u Zaboku, Pavlovcu Zabočkom, Dubravi Zabočkoj, Bedekovčini, Poznanovcu, Svetom Križu Začretju, Lepajcima, Krapini i Žutnici.

Tijekom akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo, 7 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka na prijelazu ceste preko željezničke pruge, 6 prekršaja nevezivanja sigurnosnim pojasom, 3 prekršaja nepropisne brzine, 3 prekršaja isteka registracije, 1 prekršaj nepropisnog pretjecanja, te 2 ostala prekršaja.

Također su utvrđena tri prekršaja iz Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu i dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Vozačima je uručeno 17 prekršajnih naloga, naplaćene su tri novčane kazne, te je izdano sedam mjera pisanog upozorenja.

Kod jednog od kontroliranih vozila, na istom su pronađene registarske pločice, prometna dozvola i knjižica vozila za kojima je raspisana potraga.

Za vrijeme provođenja akcije nisu evidentirane prometne nesreće.

NAjčitanije