Pripremite se, za vikend stiže val paklenih vrućina!

Autor Zagorje.com

Temperatura se neće spuštati ispod 30 stupnjeva i svi koji budu mogli osvježenje će potražiti na moru ili barem u hladu...

vrućina.jpg

Temperatura se neće spuštati ispod 30 stupnjeva i svi koji budu mogli osvježenje će potražiti na moru ili barem u hladu. Vruće će biti i početkom idućeg tjedna - do čak 35 stupnjeva.

Najtoplije će od petka sve do idućeg utorka biti u Slavoniji. Temperatura će se držati čvrsto iznad 30 stupnjeva, Slavonce će se u utorak ugrijati na 34, na moru prosječno 32, javlja RTL.

Prave ljetne vrućine potrajat će sve do sredine idućeg tjedna, kada slijedi novo pogoršanje u cijeloj Hrvatskoj.

Prognoza za vikend:
U petak će biti sunčano i vrlo toplo, a ponegdje i vruće. Ujutro u unutrašnjosti tek ponegdje kratkotrajna magla, a poslijepodne se sa zapada očekuje malo oblaka. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena do jaka bura, a poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C.

U subotu će biti pretežno sunčano i u većini krajeva vruće. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti mjestimice je moguć jači razvoj oblaka te rijetki i kratkotrajni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar većinom slab, na kopnu do umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo.

U istom tonu nastavit će se i u nedjelju. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti mjestimice je moguć jači razvoj oblaka te rijetki i kratkotrajni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar većinom slab, u nedjelju sjeveroistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak.

NAjčitanije