Problemi uz gradnju autoceste "Zagreb - Macelj"

Autor Silva Videk

Piše: Silva Videk Prihvaća se izvješće Povjerenstva za praćenje aktivnosti na izgradnji autoceste Zagreb - Macelj, traž

autocesta_gradiliste200.jpg



Prihvaća se izvješće Povjerenstva za praćenje aktivnosti na izgradnji autoceste Zagreb - Macelj, traži se od investitora gradnje da imenuje svog predstavnika u rad istog Povjerenstva i još se jednom upućuje molba za hitnim održavanjem sastanka s predstavnicima svih institucija koje su vezane uz ovu gradnju radi dogovora o rješavanju problema tijekom gradnje.

To su blagi zaključci Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije s posljednje sjednice nakon žestoke rasprave.

Može se zaključiti da zbog golemih problema vezanih su uz svakodnevni život građana uz gradilište i ceste koje se koriste, a s druge strane zbog nezainteresiranosti i ignoriranja državnih institucija, kap samo što nije prelila čašu.

Zato se ovi zaključci mogu shvatiti kao posljednja opomena mjerodavnim.

Najžešći u raspravi je bio predsjednik Povjerenstva za praćenje aktivnosti na izgradnji autoceste Zagreb - Macelj, Franjo Vukić.

"Mi nismo protiv projekta gradnje autoceste, no to je projekt prvenstveno, bar trenutno, od državne važnosti, a nama donosi samo probleme.

No, umjesto da državne institucije iniciraju sastanak na kojem bi se dogovorilo rješavanje problema, iniciramo ih mi, ali nam se na molbe čak ni ne odgovara!

Zato bi trebali tražiti sankcioniranje odgovornih koji se ponašaju tako nonšalantno i tražiti smjenu odgovornih ljudi, a ako se Vlada RH ogluši, trebamo jednostavno reći kako radova dalje nema! Konačno bi se trebalo shvatiti da ova Županija nije zadnja rupa na svirali", kazao je, među ostalim, Franjo Vukić.

Istaknuto je i da će zbog većeg obima radova problemi biti još veći, strahuje se i kako će se odvijati promet za vrijeme turističke sezone kad je već sad otežan.

Mjesto gdje se trebaju graditi naplane kućice

Posebno je zabrinjavajuća neprovjerena informacija da bi od 1. lipnja trebale proraditi naplatne kućice u Velikoj Vesi čime, zbog neizgrađene paralelne ceste, ovaj dio županije ostaje bez alternativnog pravca.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije