Profesionalci učili srednjoškolce kako se postavlja filmski set

Autor zagorje.com
processed-728b7a35-32d5-49cb-a278-9cca187b243a_h5RDTAfk.jpeg

Prolaznici koji su se jučer slučajno zatekli u blizini Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok zasigurno su se pitali što se to događa na školskom igralištu.

Odigravao se tamo zanimljiv prizor cjelovitog procesa postavljanja filmskog seta s agregatom, rasvjetom i grip opremom. Za učenike medijskih tehničara bila je prava "poslastica" vidjeti vješte zaposlenike GripFilma koji su munjevitom brzinom postavljali kran za kameru, razne tračnice za vožnju kamere, Grip Kit Dolly, nekoliko različitih slidera, opremu za postavljanje kamera na automobil, te mnogobrojnu drugu pomoćnu opremu nužnu za kvalitetno odvijanje snimanja na svakom setu.

Prizor nije privukao pažnju samo medijskih tehničara, već su bili zainteresirani i okupili se učenici i njihovi nastavnici iz različitih zanimanja. Naime, u okviru predmeta medijskih projekata Školu su  posjetili stručnjaci iz GRIP-FILMA, predvođeni direktorom Josipom Siladijem i Keygripom Hrvojem Vulićem, poslovnim partnerom.

GripFilm je tvrtka koja već više od 20 godina pruža usluge produkcije i organizacije s područja filmske i video industrije.

'Hvala im na nesebičnom dijeljenju iskustva i znanja, koja su pružili našim učenicima i demonstrirali rad s opremom te na zanimljiv način prezentirali način rada  i organizaciju s područja filmske i video industrije. Ispričane anegdote sa snimanja za domaće i strane produkcije bit će svakako zapamćene, a vjerujemo da će se uskoro u  poslovnom okruženju ovog tima naći i nekoliko naših sadašnjih učenika', kaže ravnateljica Škole Božica Šarić.