Proglašeni krivima i osuđeni jer su oglasili prodaju automobila smart presvučenog u folije Gucci

PXL_200321_32228582.jpg

Par je oglas objavio na Njuškalu, a muškarac se atraktivnim automobilom pohvalio i u medijima. No, pravnom zastupniku Guccija to se nije svidjelo pa su ih prijavili Carinskoj upravi. Nakon toga, protiv njih je pokrenut postupak, piše Danica.hr.

Žena je osuđena jer je na Njuškalu bila oglasila prodaju tog automobila naglasivši kako se prodaje „Smart fortwo cdi, GUCCI automatik, reg cijelu godinu top stanje“. Cijena je bila oko 35.000 kuna.

Muškarac je pak isti prekršaj počinio reklamirajući prodaju smarta s nedopuštenim Gucci žigom na portalu 24 sata. No, oslobođen je optužbe da je “neutvrđenog datuma u neutvrđenom mjestu osobni automobil marke Smart označio registriranim žigovima Gucci”.

Tijekom sudskog postupka carinici su otkrili kako su dobili obavijest da ih je pravni zastupnik za Gucci obavijestio o povredi prava žiga i da je na internetu na stranici Njuškala objavljen oglas o prodaji vozila koje je bilo oblijepljeno zaštićenim znakom u vlasništvu Guccija.

Carinska službenica rekla je kako su kontaktirali muškarca te je s njime dogovoren “termin radi službenog ispitivanja u Carinskoj upravi, ali isti je tada došao s braniteljem te je poricao počinjenje prekršaja“. Osim toga, na automobilu više nije bilo sporne folije i oznaka.

Žena je kažnjena s 1000 eura, a muškarac s 500 eura. Moraju platiti po 80 eura troškova prekršajnog postupka.

Odbačena je tužba protiv muškarca kojeg se teretilo da je automobil oblijepio oznakama Gucci jer carinici nisu mogli utvrditi kad i gdje je to učinjeno. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.