Provedite proljetne praznike kreativno u DND Zabok

Autor zagorje.com

Prijave za radionicu: [email protected] ili mob: 098 9332055

DJ Venom 01.jpg

Edukativne programe„Tko to tamo miksa“ i „Kako gledati film“ u vrijeme proljetnih praznika za djecu od 10 do 16 godina pripremili su Društvo „Naša djeca“ Zabok i Građanska organizacija za kulturu 'GOKUL'.

DJ radionica „Tko to tamo miksa“ dio jeedukativnog program „KIKI U GRADU“ koji se sastoji od radionica i predavanja namijenjenih djeci i mladima sa svrhom upoznavanja, svladavanja i stjecanja znanja vezanih za subkulturu. Uz DJ radionicu ove se godine još planiraju edukacije za tonskog majstora, video projekcioniste, grafiterai predavanje na temu nezavisnog glazbenog izdavaštva.Program je namijenjen učenicima i mladima od 10 do 16 godina starosti.

Radionica „Kako gledati film“ zamišljena je kao uvod u 11. Kiki festival, a najangažiranije polaznike i polaznice uključujemo u dječji Kiki žiri. U sklopu Kiki festivala očekuju nas još radionice dokumentarnog filma i animacije.

Nakon provedenih radionica za svoja nova znanja i sudjelovanje na radionicama polaznice i polaznici bit će nagrađeni diplomama KIKI U GRADU.

DJ RADIONICA – TKO TO TAMO MIKSA? (14. – 16.4.2022.)

DJ radionica sastoji se od tri radionice za početnike koje će uključivati podučavanje o spajanju opreme, klasičnom miksanju, remiksanju uz korištenje gramofona i CD playera. Na kraju radionice organizirat će se plesnjak na kojem će svaki polaznik dobiti svoju priliku pokazati što je usvojio tijekom radionice. Voditelj radionice jeDavor Vrdoljak poznatiji kao DJ Venom, klupski DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva.

Prva radionica održat će se u četvrtak 14. travnja 2022. u 18sati u Društvu „Naša djeca“ Zabok.Sljedeće dvije radionice planirane su za petak i subotu 15. i 16. travnja.

Prijave za radionicu: [email protected] ili mob: 091 8932023

RADIONICA KAKO GLEDATI FILM(18. – 20. 4. 2022.)

Edukativni program „Kako gledati film“ za djecu od 10 do 14 godina u organizaciji Društva „Naša djeca“ Zabok i udruge Gokul održat će se kroz tri radionice.

Voditeljica radionice je filmska kritičarka Višnja Vukašinović, koja će polaznike radionice upoznati sosnovnim alatima za osviješteno gledanje filma. Razvijanje vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava ključ je kvalitetnog gledanja filma koje omogućuje da ga argumentirano kritički vrednujemo. Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi upravo iz mogućnosti njihova uočavanja.

Svaka pojedina radionica u trajanju od devedeset minuta uključivat će rad na upoznavanju filmskih izražajnih sredstava, gledanje odabranih filmskih primjera te njihovu analizu i interpretaciju. Poseban naglasak bit će stavljen na razvijanje vještine argumentacije odnosno utemeljenog i uvjerljivog izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova, te će djeca dobiti mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike. Polaznici radionica ujedno će dobiti mogućnost da aktivno sudjeluju u KIKI festivalu – međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.

Prva radionica održat će se u ponedjeljak18. travnja 2022. u 10:00 sati u Društvu „Naša djeca“ Zabok.Sljedeće dvije radionice planirane su za utorak i srijedu 19. i 20. travnja.