Radnici "ZIVT"-a dobivaju novac!

Autor

Na jučerašnjoj, četvrtoj po redu dražbi za prodaju nekretnina i zemljišta zabočkog ZIVT -a u stečaju, tvrtka «Pod

p_862596mali zivt.jpg

Na jučerašnjoj, četvrtoj po redu dražbi za prodaju nekretnina i zemljišta zabočkog ZIVT -a u stečaju, tvrtka «Poduzetništvo Tomek» d.o.o. iz Zaboka, kao jedini ponuđač, kupila je dio nekretnina za 5 milijuna i 200 tisuća kuna, dok je neprodano ostalo zemljište, kao i tri najveće i najvrjednije nekretnine (pogon apreture, tkaonica i predionica), saznajemo od stečajnog upravitelja Branka Petanjeka.

Prema njegovim riječima, kupac za uplatu na žiro-račun Trgovačkog suda ima rok od mjesec dana, a potom slijedi namirivanje razlučnih vjerovnika, zabočke filijale Croatia osiguranja i Privredne banke Zagreb.

Nakon što se Croatia osiguranju isplati milijun i 600 tisuća kuna plus kamate, koje još nisu izračunate, te oko 300-tinjak tisuća kuna PBZ-u, kaže Petanjek, ono što ostane utrošit će se na isplaćivanje dijela potraživanja ostalih vjerovnika: radnika, mirovinskog i zdravstvenog fonda.

Njihova zajednička potraživanja iznose oko 10 milijuna kuna, a ako se uzme u obzir da je vrijednost preostalih nekretnina preko 9 milijuna kuna te da na sljedećoj dražbi više neće biti razlučnih vjerovnika, šanse da će ove godine radnici uspjeti naplatiti sva svoja potraživanja sve su izvjesnije.

NAjčitanije