Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krizmanić: 'Asfaltirali smo 82 posto više no što je planirano'

Autor

Jasmin Krizmanić
Stanje na prometnicama u Zagorju daleko je od povoljne situacije. O cestama se često govori, njihovo s

krizmanic_ceste.jpg

Jasmin Krizmanić

Stanje na prometnicama u Zagorju daleko je od povoljne situacije. O cestama se često govori, njihovo stanje kritizira. Neke važne dionice dugo su već na čekanju, bilo da je riječ o njihovoj gradnji ili obnovi. Kakvi su planovi Županijske uprave za ceste u ovoj 2011. godini, razgovarali smo s ravnateljem Jasminom Krizmanićem.

Na mjestu ravnatelja Županijske uprave za ceste nalazite se od 1. siječnja 2010. godine. Iza vas je prva godina, kako biste je ocijenili?

Krizmanić: Teško je sam sebi dijeliti ocjene, ali ono što je sigurno je da smo u skladu s raspoloživim sredstvima pokušali učiniti maksimum, vodeći pritom računa o svakoj utrošenoj kuni. Planirani radovi na presvlačenju i modernizaciji povećani su za 82 posto, odnosno s planiranih 36.800 kvadratnih metara u prvom programu presvlačenja cesta novim asfaltnim slojem, mi smo godinu završili s više od 102.100 kvadrata ili oko 25 kilometara, odnosno od prvo planiranih 12, ukupno je obuhvaćeno 36 dionica županijskih i lokalnih cesta. U programu sufinanciranja općina i gradova, a u cilju poboljšanja sigurnosti u odvijanju prometa kroz radove proširenja kolnika i uređenje nogostupa s prvobitnih 300.000 kuna, te smo projekte pratili s 920.000 kuna. Započeta je izgradnja prilazne ceste budućeg Zagorskog aerodroma. Ostalo planirano iz programa izvanrednog održavanja smo u većoj mjeri i realizirali. Radovi na sanaciji klizišta u Slanom Potoku i Gorjakovu, kao i propust na potoku Reka u Maču su u potpunosti realizirani. Od najvažnijih projekata treba istaknuti početak radova na dionici Vučak-Bedekovčina, ali nažalost zbog loših vremenskih uvjeta, ali i zbog toga što smo dosta kasno, tek krajem kolovoza dobili planirana sredstva, nismo uspjeli radove privesti kraju. Razumijem nezadovoljstvo mještana zbog korištenja makadamske ceste te im se ovom prilikom ispričavam. No, ono što je sigurno, mi ćemo cestu završiti na proljeće i ona ulazi u naše prioritete. Krajem godine izvršena je hitna sanacija klizišta u Tisanić Jarku. Izrađeno je na desetak raznih projekata, za izradu projekta izvanrednog održavanja županijske ceste 2205 od Konjščine prema Zagrebačkoj županiji osigurano je 370.000 kuna. Treba spomenuti započete projekte mjerača brzina i LED dioda.

Kakav je proračun i plan za ovu 2011. godinu?

Krizmanić: Sam plan redovnog i izvanrednog održavanja donijeti ćemo krajem veljače ili početkom ožujka. Tek nakon zime je moguće utvrdit pravo stanje kolnika. Što se financijskog plana tiče, smanjeni su rashodi redovnog održavanje za 8 milijuna kuna, iz razloga što smo između ostalog uspjeli utjecati i na smanjenje cijene radova. Redovno održavanje za 2011. godinu planiramo s nešto više od 13 milijuna kuna, dok za program izvanrednog održavanja planiramo oko 15 milijuna kuna što je znatno više u odnosu na prošlu godinu, ali nedovoljno da bi postigli željenu godišnju dinamiku od 5 posto ili 35 kilometara presvlačenja cesta novim asfaltnim slojem. Već sad mogu reći da ove godine planiramo više radova na presvlačenju kolnika novim asfaltnim slojem kao i saniranje klizišta u Domahovu, Strmcu, na području Kumrovca i Jesenja. U Domahovu i Strmcu morat ćemo ići na hitnu intervenciju jer se javlja problem oko prijevoza učenika. Sve naravno ovisi o vremenskim prilikama. Ovog trenutka radimo probne iskope te očekujemo elaborate do kraja mjeseca. Od ostalih radova tu je most u Konjščini koji nismo realizirali prošle godine zbog poništenog natječaja. Tu ćemo za razliku od prošle godine obuhvatiti i propust i to će biti najveći projekt na području KZŽ s vrijednošću oko 2 milijuna kuna. Planiramo završetak radova na prilaznoj cesti budućeg Zagorskog aerodroma. Prema informacijama koje imamo, ove godine započelo bi se s izgradnjom cestovnog graničnog mosta na rijeci Sutli na međudržavnom graničnom prijelazu Miljana-Imeno. Mi smo ishodili lokacijsku dozvolu i napravili parcelacijski elaborat. Upoznali smo s tim Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te je na njima da osiguraju potrebna sredstva za otkup zemljišta izgradnju mosta i prilazne ceste. U planu sa Županijom pripremamo dva projekta za povećanje sigurnosti na pješačkim prijelazima i ostalim lokacijama u blizini škola i vrtića. Planiramo postaviti 28 pokazivača brzine na području 20 gradova i općina, uz to i postavljanje zvučnih traka i kontrastnih ploča. S pilot-projektom LED diode u fazi smo ishođenju potrebnih dozvola i mišljenja, no siguran sam u konačnu realizaciju obzirom na važnost s aspekta sigurnosti.

Kad govorimo o financijama, neminovno je da su zbog krize i prihodi ŽUC-a nešto manji?

Krizmanić: Naši izvorni prihodi manji su za 2,7 posto. Registriranih vozila je manje za 7,1 posto. Veći dio odnosi se na teretna vozila. Kod osobnih automobila imamo blagi porast. Otprilike za milijun kuna su nam manji izvorni prihodi. Prema Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva smo predali zahtjev zajedno sa Županijom da se iz EU fondova solidarnosti povuku sredstva za sanaciju klizišta. Kandidirali smo 20 klizišta na županijskim i lokalnim cestama, a ukupna vrijednost projekta je oko 5.300.000 kuna.

Kad zapravo govorimo o cestama i njihovom održavanju i gradnji, moramo razjasniti jednu činjenicu. Na području naše županije ima oko 700 kilometara cesta. No, one su podijeljene na državne, županijske, lokalne i nerazvrstane. Tako spadaju pod različite ingerencije. Ako ne znate točno kako je cesta kategorizirana, kome se javiti ako se pojave problemi? Kako pomiriti onda razna mišljenja, nadležnosti i napraviti ono što treba?

Kriznanić: Županijska uprava za ceste pod svojom upravom ima 682 kilometara županijskih i lokalnih cesta. Jasno da ponekad postoji dilema kod građana na kojoj se cesti trenutno nalaze i pod čijom je upravom, pogotovo kad se nešto desi. Bez obzira o kojoj je cesti riječ građani nas slobodno mogu nazvat te će stručne službe dati potreban odgovor. Smatramo da je i građanska dužnost svakog građana da nas upozori ukoliko primijete nešto na cesti što bi ugrozilo sudionike u prometu.

Često vas se može vidjeti i na događanjima i skupovima koji nisu vezani samo uz prometnu problematiku?

Krizmanić: Kao što je poznato, ja sam već punih 8 godina predsjednik podružnice HNS-a u Gornjoj Stubici i ujedno sam član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a te aktivno sudjelujem zajedno sa stranačkim kolegama na raznim projektima u Hrvatskom zagorju što me posebno raduje.

Razgovarao: Sebastijan Fuštin

NAjčitanije