REPORTAŽA-Posjet Vlade RH Zagorju

Pripremio: Zoran Žukina

OBEĆANJA
Predizbrni plakat HDZ-a

kumhdzdjeca200.jpg

OBEĆANJA

Predizbrni plakat HDZ-a

IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA 282 MILIJUNA KUNA ZA ZAGORSKU VODOOPSKRBU-

Nastavljajući praksu izlazaka izvan Zagreba sjednica hrvatske Vlade danas je održana u Krapini, pa razumljivo da se na dnevnom redu našla i jedna odluka vezana uz Krapinsko zagorsku županiju. Riječ je o programu razvitka vodoopskrbe i danas je usvojena polazna osnova za preuzimanje obaveze Vlade o izdvajanju 282 milijuna kuna iz državnog proračuna u sljedećem trogodišnjem razdoblju. Plan sufinanciranja ovog programa izradit će resorna ministarstva kako bi do 2010-te godine vodovodna mreža stigla do svakog domaćinstva, jer danas zdravu pitku vodu ima svega 60% zagorskih domaćinstava.

Ovdje živi deseteročlana obitelj hrvatskog branitelja

PREMIJER SANADER OTVORIO CARINARNICU U ŽUTNICIU -

Žutnici kod Krapine danas je predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader otvorio 11. Carinarnicu prema novom ustroju carina koja uz 1.200 četvornih metara zatvorenog prostora ima i robni terminal površine 21 tisuću četvornih metara sa 110 parkirnih mjesta. Za gospodarstvenike nova će Carinarnica značiti smanjenje administracije, a veći dio prometa iz zagrebačke Carinarnice prenijet će se na Krapinu, istaknuo je prilikom otvorenja ministar financija Ivan Šuker. Premijer Sanader je naglasio značenje Carinarnice za oživljavanje gospodarstva, pa i otvaranje novih radnim mjesta, jer će u Žutnici ubuduće raditi 195 djelatnika. O opravdanosti otvaranja ove Carinarnice govore i riječi ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića o 220 tisuća ulazaka i 168 tisuća izlaza teretnih vozila preko zagorskih graničnih prijelaza Macelj, Lupinjak i Razvor.


Hrvatski branitelj otac osmero djece traži samo posao

ŠTETE NASTALE ZBOG IZGRADNJE AUTOCESTE NAPLATIT ĆE SE IZ PRORAČUNA HRVATSKIH CESTA -

Za svog boravka u Krapini ministar mora, turizma, prometa i razvitka, Božidar Kalmeta, izrazio je zadovoljstvo tijekom radova na izgradnji autoceste Zagreb-Macelj. No kako je istaknuo, hitno je potrebno riješiti probleme s kojima se svakodnevno suočava lokalno stanovništvo. Sve štete nastale kao posljedica prijevoza teškog tereta za potrebe izgradnje autoceste, prema njegovim riječima, naplatit će se iz proračuna Hrvatskih cesta. Na prijedlog Županijske uprave za ceste, za sanaciju je potrebno deset i pol milijuna kuna, što je Vlada i prihvatila na današnjoj sjednici u Krapini. Na pitanje hoće li se graditi paralelna spojna cesta Zabok-Krapina, ministar Kalmeta je odgovorio kako to još nije definirano, ali će se, s obzirom na zahtjeve gospodarstvenika, svakako razmotriti. Prema ministrovim riječima, autocesta bi trebala biti gotova i puštena u promet krajem travnja, odnosno početkom svibnja 2007. godine.

Pedeset metara dijeli plakat od onih kojim je namijenjen

MUZEJ HUŠNJAKOVO PRIORITET MINISTARSTVA KULTURE

Prilikom današnjeg obilaska Muzeja evolucije i nalazišta pračovjeka "Hušnjakovo" u Krapini ministar kulture Božo Biškupić izrazio je zadovoljstvo što se napokon krenulo s radovima druge faze izgradnje i dovršetka lokaliteta ovog svjetski poznatog nalazišta neandertalaca, te istaknuo da će biti osigurano onoliko sredstava Ministarstva kulture koliko je potrebno za završetak radova i otvaranje Muzeja. Osim investicijskih sredstava, kako je rekao ministar Biškupić financijski se pomaže još 99 kulturnih projekata i programa u cijeloj Krapinsko zagorske županiji, a primjerice samo za adaptaciju sakralnog objekta na Trškom Vrhu osigurano je oko pola milijuna kuna. Vlada je osnovala i županijski Konzervatorski zavod, koji bi se u Krapinu trebao preseliti čim bude osiguran adekvatan prostor.

Dali im računalo, a Elektra isključila struju

ISTINA

Drageca Vrdelje hrvatskog branitelja iz Kumrovca za vrijeme "marširanja" Vlade Zagorjem nitko se nije sjetio.

Vlada mu je prije Uskrsa poklonila računalo, a Elektra isljučila struju zbog 2 400 kuna duga.

Znao je braniti domovinu, a ......

....osmero djece danas mu žive kao na bojišnici

NAjčitanije