S kokainom u autu bježao policiji, izazvao prometnu i pobjegao u polje. Ipak ga uhvatili

Autor zagorje.com
policija-

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 4. travnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Okrivljenog 23-godišnjaka tereti se da je 6. ožujka 2023. u Čakovcu, upravljajući osobnim automobilom, držao kod sebe skrivenih 15,00 grama droge kokain namijenjenih daljnjoj prodaji, a navedena je količina dovoljna za najmanje 160 pojedinačnih doza za konzumaciju, prenosi eMedjimurje. 

Kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti zbog prebrze vožnje, okrivljeni 23-godišnjak je dodatno ubrzao i pokušao pobjeći, ali je zbog alkoholiziranosti i utjecaja droge izazvao u prostoru benzinske postaje prometnu nesreću te istrčao iz vozila i pobjegao u polje, no policijski službenici su ga ubrzo dostigli.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je navedeni prijedlog i produljilo istražni zatvor, piše eMedjimurje.