SENZACIJA U jednom zagorskom gradu učenice će imati besplatne higijenske uloške

Iza svega stoji mladi političar i miljenik žena...

  lovrek-

Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji će uvesti besplatne higijenske uloške u sve škole. Ta je odluka donesena na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, a na prijedlog najmlađeg vijećnika Lovre Lukavečkog. Ovaj 23 – godišnji politolog dao je svoj prvi intervju nakon izbora u svibnju upravo našem portalu koji je izazvao veliko zanimanje čitatelja.

„Određena istraživanja pokazuju da je trećina žena prisiljena štedjeti na ulošcima zbog financijske situacije i to me potaknulo da predložim takav amandman. Obavio sam inicijalne razgovore sa zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem koji snažno podržava takav projekt te ćemo u narednom razdoblju zajedno sa stručnim službama i školama pripremiti realizaciju. Vjerujem da mi u Varaždinu možemo biti pokretači uvođenja takve ideje na razini cijele države“, rekao je Lukavečki (SDP). Dodaje je kako evropska direktiva daje mogućnost državama da i snize PDV na higijenske potrepštine, no to u Hrvatskoj nije učinjeno.

Pojašnjenja radi, higijenski ulošci financirat će se iz gradskog proračuna i to za sve socijalno ugrožene učenice škola kojima je Grad Varaždin osnivač.

NAjčitanije