SKLOPLJEN SPORAZUM: HDZ i koalicijski partneri ostvarili većinu u Općinskom vijeću Bedekovčine

Autor zagorje.com

Marko Ocvirek ovim sklopljenim sporazumom postaje predsjednik Općinskog vijeća u novom sazivu

IMG_20210522_083934.jpg

Hrvatska demokratska zajednica je sa svojim koalicijskim partnerima sklopila sporazum i ostvarila većinu u Općinskom vijeću Bedekovčine, rekao je danas na konferenciji za medije, predsjednik OO HDZ-a Zdravko Tušek.

Podsjetimo, HDZ je na ove lokalne izbore izašao u koaliciji koju je predvodio HDZ, uz potporu HNS-a, Reformista, HSLS-a i SU-a, a nakon prvog kruga izbora i ulaska HDZ-ovog kandidata za načelnika Željka Odaka u drugi krug, pridružio im se i ZDS, HSS te sada i nezavisna lista grupe birača, nositelja Marka Ocvireka. Svi oni čine koaliciju koja sada ima većinu u novom sazivu OV.


- Jučerašnjim potpisivanjem sporazuma udarili smo temelje za novi razvoj Bedekovčine i smatramo da nam je to dovoljni zalog da potvrdimo ono što su rekli građani, njih više od dvije trećine, a to su promjene - rekao je Zdravko Tušek.

- Žele nove sposobne, marljive i radišne ljude koji će raditi za Bedekovčinu, brinuti o projektima i razvijati život u svim selima, a nikako ne brinuti i o svojim osobnim stvarima kao što se to radilo proteklih 8 godina – rekao je Tušek te pozvao birače da u 2. krugu izaberu njihovog kandidata za načelnika.

Marko Ocvirek koji je sklapanjem sporazuma postaje novi predsjednik OV Bedekovčine rekao je kako je njegov tim  i lista Bedeks express na izborima ostvarili dobar rezultat, 700 glasova. - U kampanji su naše poruke i slogan bili plan za ekspresni razvoj Bedekovčine, a sadašnjeg načelnika ne vidimo u tim našim porukama i zato na ovim izborima podržavamo Željka Odak za načelnika. – izjavio je. - Morate znati da su u našoj ekipi, ako gledate politički habitus, skloniji SDP-u, ali su rekli napravimo promjenu – izjavio je. Na pregovorima je zahvalio i SDP-u te rekao da i od njih očekuje suradnju.


Kandidat za načelnik u 2. krugu Željko Odak zahvalio se građanima i koalicijskim partnerima koji su ga podržali u 1. krugu i prepoznali njegov dosadašnji rad te ih pozvao da mu daju podršku na izborima i 30. svibna kako bi pokrenuli Bedekovčinu i vratili ju na onu razinu kada je bila jedna od najrazvijenijih mjesnih zajednica u bivšoj općini Zabok. To ćemo nastojati, a ja ću biti načelnik svih građana Bedekovčina, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje – pozvao je Odak.


U ime koalicijskih partnera koji čine većinu i novom sazivu Vijeću obratili su se predsjednica  OO ZDS –a Bedekovčine Brigita Rogan koja je rekla da njena podrška nije bezuvjetna, a većina će je imati dok bude radila pošteno i transparentno te nezavisni vijećnik Kristijan Lončarić, koji je istaknuo kako do sada nije bilo sluha za mlade te vjeruje da će uz ovu ekipu to biti drukčije.

NAjčitanije