Škole spremne za jesenski upisni rok

Autor

Objavom slobodnih upisnih mjesta na oglasnim pločama škola 28. kolovoza počinje jesenski upisni rok u srednje škole. Pri

ucenici.jpg
Objavom slobodnih upisnih mjesta na oglasnim pločama škola 28. kolovoza počinje jesenski upisni rok u srednje škole. Prijave će se primati 29. kolovoza, ljestvice poretka bit će objavljene 30. kolovoza, a 31. kolovoza su upisi.


U devet srednjih škola na području Krapinsko-zagorske županije, nakon ljetnog upisnog roka ostalo je slobodno 229 mjesta, saznajemo od pomoćnice predstojnice Ureda državne uprave u Krapini Jadranke Cesarec.

U gimnazijama su ostala slobodna 32 upisna mjesta, u raznim vrstama četverogodišnjih strukovnih škola ostalo je 86 slobodnih mjesta te 111 u trogodišnjim strukovnim školama. Sve škole imaju slobodnih mjesta, osim Srednje škole Zlatar koja je u potpunosti popunila svoje kapacitete, dodala je Jadranka Cesarec.

Inače, za upis u prve razrede srednjih škola na području Krapinsko-zagorske županije ove je godine osigurano 1725 mjesta, a osnovnu školu ovog su ljeta završila 1664 učenika. 1521 učenik upisao se u neku od devet srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, a određen broj učenika, kao i dosadašnjih godina, upisao se u zagrebačke srednje škole, no činjenica je da 50-ak učenika sigurno neće nastaviti školovanje, istaknula je Jadranka Cesarec.

Izvor: Radio Kaj
NAjčitanije