Skup podrške Ukrajini u Zagrebu

Skup organiziraju Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) i Zajednica Ukrajinaca Grada Zagreba.

PXL_050322_92329668.jpg

Na glavom zagrebačkom trgu građani su se okupili na skupu u znak podrške Ukrajini zbog ruske agresije. Skup organiziraju Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) i Zajednica Ukrajinaca Grada Zagreba.
“HHO je odlučio pokrenuti skupove podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu, i to iznad svega u Zagrebu, u subotu u 12 sati. Uz to pozivamo čelnike gradova i županija, središta poput Pule, Dubrovnika, Osijeka, Splita ili Šibenika, da i oni na taj dan pokrenu akciju podrške Ukrajini”, rekao je Ivan Zvonimir Čičak novinarima u središnjici HHO-a u srijedu, piše N1.
Skup podrške počeo je u 12 sati na Trgu bana Jelačiča. Organizatori planiraju uz hrvatsku i ukrajinsku himnu izvesti i jednu ukrajinsku pjesmu te čitati stihove ukrajinskog pjesnika Tarasa Ševčenka. Na skupu će govoriti ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič i bivši saborski zastupnik Borislav Graljuk, koji je izrazio želju da središnji trg glavnog grada Hrvatske u subotu bude pun, kao i drugi županijski centri diljem zemlje, prenosi N1.