Slovenci noću ruše mostove preko Sutle

Autor

U noći na nedjelju mještani Lupinjaka javili su nam da su slovenski policajci rušili drveni most preko Sutle. - Jako sam

p_718693lupinjak.jpg
U noći na nedjelju mještani Lupinjaka javili su nam da su slovenski policajci rušili drveni most preko Sutle. - Jako sam se prepala kad je oko 23 sata počela brujati motorna pila. Došla sam do mosta, no kad sam prišla bliže, slovenski mi je policajac kazao da bi me ovaj dolazak mogao skupo stajati.

Tad sam se još više preplašila pa sam dozvala svoje - ispričala nam je baka Matilda Debeljak koja stanuje pedesetak metara od tog mosta. Sigurna je da je bila riječ o policiji jer je čula policijske radioveze, a policijsko vozilo vidio je i njezin unuk Kristijan. Kad sam došao i zaprijetio im novinarima, odmah su otišli , kaže Kristijan koji je nakon svega nazvao našu policiju.

Mještani Lupinjaka ogorčeni su jer takav postupak smatraju provokacijom to više što, kažu, tim mostom nitko ne prolazi, a da je riječ o nečem legalnom, uvjereni su, radilo bi se danju i rampe bi postavljao netko drugi, a ne policija.

- Zabrinuti smo i prijetnjom baki Matildi jer što su time mislili reći? Znamo da nitko nije došao ukrasti debele daske jer su one bačene u Sutlu. Nama je taj most važan jer mislimo da ćemo jednom, kad uđemo u EU, moći slobodno prolaziti do svoje zemlje u Sloveniji koju sada ne obrađujemo jer nam je predug put preko malograničnih prijelaza. Osim toga, taj smo most mi sagradili - kažu mještani.

Polovica mosta, dakle do sredine Sutle, srušena je prije mjesec dana i kilometar dalje kod dvorišta Franje Tepeša. S time upoznat je i načelnik Općine Hum na Sutli Božidar Brezinščak Bagola.

- Budući da se djeluje noću i da mještani tvrde kako je tamo bila policija, mislim da su u pravu što negoduju i na njihovoj sam strani. No, mi stalno, još od kada je srušena polovica mosta kod Tepeša, od toga ne radimo međunarodni incident. Imam informaciju Komisije za granice Ministarstva vanjskih poslova da će se ukloniti svi takvi mali mostići zbog Schengenskog režima, no to bi se trebalo raditi danju - rekao je načelnik Brezinščak Bagola.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije