Snimku divljanja motorom postavio na Internet

Autor

Mladić koji se, kako kaže policija, “delao frajer” snimajući sam sebe kako juri zagorskim cestama brzinom od

p_578256jurnjava.wide.jpg
Mladić koji se, kako kaže policija, “delao frajer” snimajući sam sebe kako juri zagorskim cestama brzinom od 170 km/h i stavio snimku na internet brzo je i lako pronađen, a usput je zaradio i dvije prekršajne prijave.

Prijave su podnesene zbog kršenja Zakona o sigurnosti u prometu i zbog izbjegavanja carinskog nadzora, jer je 28-godišnji mladić u vožnju krenuo prije nego što je legalizirao svog čeličnog ljubimca.

- Poruka je to svim takvima da se ne igraju i jure cestama, ugrožavajući i svoju i tuđu sigurnost.

Naši djelatnici pretražuju i internet, što možda takvi ne znaju - doznajemo u PU krapinsko-zagorskoj. Mladić je inače otkriven, kaže policija, prema nekim oznakama na motoru jer je kameru instalirao tako da se vidi mjerač brzine, ali su lako uočljivi bili i neki drugi detalji.

Snimku je D. M. postavio na lokalne, općinske internet stranice, odnosno Humski forum 9. srpnja, a policija ga je otkrila tri dana poslije. Kako kažu u PP Pregrada, radi se o trkaćem modelu Yamahe, uvezenom iz Slovenije. Motor ne samo da nije ocarinjen nego je i neregistriran, što će maštovitog trkača skupo koštati.

Vratolomna vožnja inače se odvijala na potezu od Huma na Stuli do Prišlina, a sve je snimljeno u 11 sati. Znatiželjnici više ne mogu vidjeti snimku jer je nakon policijske intervencije uklonjena s Interneta.

Izvor: Jutarni list
NAjčitanije