Stiže promjena vezano za vozačke dozvole

PXL_310122_91710440.jpg

Nakon tragične nesreće u Buzinu ministarstvo unutarnjih poslova razmišlja o privremenoj vozačkoj dozvoli za mlade vozače.

Božinović je rekao da je povećanje prometne sigurnosti vrlo važno pitanje u kojem uvijek ima mjesta za napredak, a MUP je u stalnom kontaktu sa strukom i udrugama koje okupljaju ljubitelje automobilizma.

Kazao je da je među temama o kojima se vodi razgovor i uvođenje privremene vozačke dozvole za mlade vozače. ”Ukoliko u određenom razdoblju ne skupe određeni broj negativnih bodova onda bi mogli steći uvjete za stalnu”, kazao je Božinović.

Dodao je da je, kada se dogodi nesreća, prva reakcija uvijek povećati represiju. Ali time se ne postiže cilj, a to je prvenstveno educirati mlade ljude, smatra Božinović, doznaje portal n1info.hr

Jurnjava među velikim brojem ljudi s bijesnim automobilom od 500 konjskih snaga rezultirala je s više ozlijeđenih osoba od kojih je četvoro u bolnici – dvije s teškim i jedna s iznimno teškim tjelesnim ozljedama stoga se opravdano razmišlja i raspravlja o izmjenama vozačkih dozvola posebno za mlade vozače.