ŠTO NAS ČEKA? Božarov objavio detaljnu prognozu za idućih sedam dana

Autor zagorje.com

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vam tjednu vremensku prognozu

FotoJet (32).jpg

VREMENSKA SLIKA: Kraj srpnja i početak kolovoza su obilježili uglavnom sunčani i vrući dani, ali je ta vrućina ipak bila normalnija nego u prvom dijelu sedmog mjeseca. Noći su bile ugodno svježe, a dnevna temperatura se vrtila oko 30°C. U petak navečer nas je opet malo rashladila i fronta. I sljedećih tjedan dana ćemo imati puno sunca i topline, samo oko četvrtka postoji mogućnost za pokoji kraći pljusak. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

 

VREMENSKA PROGNOZA: Utorak nam donosi većinom sunčano i vrlo toplo ljetno vrijeme. Odlično je što su noći i jutra ugodno svježi uz minimalnih 15-ak stupnjeva pa se možemo dobro odmoriti. Danju će se uz obilje sunca zrak ugrijati blizu ljetnih 30 Celzijevih stupnjeva.

I u srijedu se vidi puno sunca i ljetne topline uz popodnevni maksimalac oko 30 stupnjeva u hladu. Vjetar uglavnom slab, a biometeorološke prilike i dalje uglavnom povoljne. Krajem dana nešto više oblaka, možda i malo kiše.

U četvrtak malo promjenjivije uz izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja. Mjestimice može pasti malo kiše ili kraći pljusak, ali to baš neće biti ni česta ni raširena pojava. Više sunca poslijepodne. Temperatura zraka bi sredinom dana mogla biti blizu 30 Celzijevih stupnjeva.

Za petak, subotu i nedjelju prognoziramo lijepo, suho i sunčano vrijeme. Temperatura će opet rasti iznad 30, možda i na 32-33 Celzijeva stupnja. Ljeto se nastavlja, ali ipak u nešto ugodnijem obliku jer će noćna temperatura biti ugodna, uglavnom između 15 i 18°C.

Po prvim podacima, i sljedeći tjedan počinje uz sunčano i vruće ljetno vrijeme.