Što se događa s tijelom ako svaki dan jedete sladoled?

IMG_3693.JPG

Ako volite sladoled toliko da ga jedete svaki dan, navika svakodnevnog uživanja u sladoledu može utjecati na vaše tijelo na mnogo načina, od kojih su neki štetni za vaše zdravlje.

Prema Američkom stomatološkom udruženju, do 57 posto američke populacije pati od preosjetljivosti zubi. Do toga dolazi kad se zubna caklina stanji pa živčani završeci zuba postanu izloženiji. Ako sumnjate da patite od ovog problema, svakodnevno jedenje sladoleda to vam može potvrditi.


Šećeri u sladoledu pomažu u izgradnji mišića i sprječavaju razgradnju proteina poticanjem inzulina na veliki skok. Hrana s visokim udjelom masti i šećera, poput sladoleda, štetna je za mozak. Više studija otkrilo je korelaciju između prehrane s visokim udjelom rafiniranih šećera i oslabljene funkcije mozga, pa čak i pogoršanja simptoma poremećaja raspoloženja poput depresije.

Svakodnevno jedenje sladoleda može dovesti do pretilosti, povećati rizik od dijabetesa i naštetiti srcu. Deseci studija povezuju visoku konzumaciju šećera s debljanjem.
Bit ćete izloženi većem riziku od kroničnih bolesti
Ako se debljate zbog svakodnevnog jedenja sladoleda, također ćete biti u većem riziku od svih kroničnih zdravstvenih problema koji dolaze s tim, uključujući dijabetes tipa 2, bolesti srca i rak.