Suđenje Željku Miketiću za zloporabu položaja i ovlasti

Autor

Na zlatarskom Županijskom sudu sudi se zagorskom poduzetniku Željku Miketiću (46) iz Donje Stubice za kazneno djelo zlop

p_794861Zeljko Miketic.jpg
Na zlatarskom Županijskom sudu sudi se zagorskom poduzetniku Željku Miketiću (46) iz Donje Stubice za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.


Prema optužnici iz 2001. Miketić se tereti da je od rujna 1998. do travnja 1999. kao direktor trgovačkog društva Miketić d. o. o. prodao 13 osobnih vozila različitih marki, a novac koji su mu kupci platili za automobile od ukupno 1,9 milijuna kuna nije položio na žiroračun poduzeća već ga je zadržao za sebe te tako kao odgovorna osoba iskoristio i zloporabio svoj položaj i ovlasti. Suđenje Željku Miketiću za ovaj slučaj počelo je u u travnju 2002. godine.

Zbog izmjene sudskog vijeća suđenje je počelo iznova čitanjem optužnice, a nastavit će se u prosincu saslušavanjem svjedoka. Miketić, otac dvoje maloljetne djece i punoljetne kćeri, sudionik Domovinskog rata i hrvatski časnik pred raspravnim je vijećem izjavio da se ne osjeća krivim.

Od ožujka ove godine nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u požeškoj kaznionici jer je prije više od tri godine nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Donjoj Stubici na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog novčanih prijevara u iznosu oko dva milijuna kuna. Drugostupanjski sud umanjio je Miketiću kaznu na tri i pol godine zatvora.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije