Svjetsko malonogometno prvenstvo: Počelo je, počelo

Autor

Kažu kako je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a startanjem Svjetskog prvenstva u srcima mnogih je postao i

p_876985zagorjecom_nogomet.jpg
Kažu kako je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a startanjem Svjetskog prvenstva u srcima mnogih je postao i najvažnijom- posebice u Zlataru, gdje je nakon burnog odjeka diljem naše i susjednih županija, počelo SP Zagorja – grad Zlatar.

Zlatarska nogometna manifestacija, koja će trajati usporedno s onom u Njemačkoj, započela je revijalnom utakmicom nogometnih mališana – limača NK Oštrc. Prvenstvo je otvorio zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek pucanjem lopte u gol, nakon čega je krenulo nogometno ludilo.

Prvog dana prvenstva reprezentacija Njemačke – Srpanjski snjegovi (Zagorje.com-Caffe bar Tin ) s lakoćom su svladali protivnike Kostariku – Dva i voda, dok je ostao zapažen Josip Japec postigavši čak 8 golova.

Ekipa Poljske – Radio Zlatara izgubila je od Ekvadora – Tratinčice, opravdavši to, kao i ostale ekipe koje su bile lošije sreće, time da se prvi mačići uvijek bacaju u vodu.

Atmosfera svakim danom postaje sve bolja, na tekme dolazi sve više navijača, u publici se šarene dresovi hrvatske reprezentacije, uzimaju se izjave predstavnika momčadi i ubacuju u službenu emisiju prvenstva ‘Kostobran’ koja se svakodnevno emitira na većini zagorskih radio postaja – Radio Zlataru, Hrvatsko zagorje Krapina, Stubica, 049 Krapina i Marija Bistrica.

Šank i odojak

Aktualnosti vezane uz zlatarski megaspektakl redovito se ažuriraju na web stranici www.spzagorja.com, a rezultati su izvješeni i na Autobusnom kolodvoru.

Reportaže gotovo svakodnevno snima Varaždinska TV, a događanja prati i budno oko glavnog tiskovnog pokrovitelja Zagorskog lista, te Zagorje.com-a.

Kućni bend Steel Wheels počeo je prašiti i dizati atmosferu, postavljen je šator, dok na pitanje o pripremama za tekme igrači najčešće odgovaraju “za šankom i uz odojek”. Sve odigrane utakmice mogle bi se za sada podičiti fair play igrom, jer u konačnici, kako ono u sportu kažu, važno je sudjelovati.

Sponzori uključeni u nagradni fond su Antoma doo Zlatar, Tele 2, Ožujsko pivo, Media 32, Grawe osiguranje, Unique, ZGR Šport, Kod Golubeka, Ferimar doo Zlatar, Grafotisak Zlatar, Zagorje.com i Zagorski list.
NAjčitanije