Svojim prijedlozima pridonesite kvaliteti Pravilnika za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima, poziva Županija

Autor sp

Tradicijski i umjetnički obrti važan su i vrijedan dio nasljeđa Krapinsko-zagorske županije

IMG-20210827-WA0037.jpg

Krapinsko – zagorska županija objavila je javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Pravilnika za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima na području županije.

– Tradicijski i umjetnički obrti važan su i vrijedan dio nasljeđa Krapinsko-zagorske županije. S obzirom da djelatnosti kojima se bave tradicijski obrti često nisu gospodarski atraktivne i isplative njima se kao osnovnim poslom nerijetko bave starije generacije. Vlasnici tradicijskih i umjetničkih obrta suočeni su sa smanjenjem tržišta i konkurencijom jeftine industrijske proizvodnje i slijedom toga prijeti izumiranje tih obrta, a zbog kulturnog nasljeđa iznimno je važno sačuvati tradicijske obrte. Namjera je Krapinsko-zagorske županije potaknuti osviještenost za sve tradicijske i umjetničke proizvode i usluge na način što su osigurana sredstva za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima na području Županije i to s ciljem očuvanja kulturnog nasljeđa i tradicijskih gospodarskih vrijednosti kao i poticanja njihovog razvoja – stoji u javnom pozivu.

Temeljem Pravilnika, Krapinsko-zagorska županija raspisuje natječaj za dodjelu bespovratnih potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima na svom području. Natječajem su definirani korisnici, namjena, djelatnosti i postupak dodjele potpore, a isti se objavljuje u javnim glasilima.

Stoga Županija poziva građane da svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu kvaliteti novog pravilnika za dodjelu potpora. Svi zainteresirani mogu svoje prijedloge slati putem obrasca kojeg moraju poslati na e-mail adresu [email protected] ili na adresu Županije, Magistratska 1, Krapina, a najkasnije do 19. travnja.