Tjedna prognoza po danima: Božarov najavio što nas sve čeka do idućeg ponedjeljka

Kristijan Božarov

Nakon par nestabilnih dana koji su prekinuli toplinski val te uz lokalno obilnije grmljavinske pljuskove donijeli osvježenje, stiže nam ponovno zatopljenje, najavio je u svojoj tjednoj prognozi u novom broju Zagorskog lista, prognostičar Kristijan Božarov.

Što nas, prema njegovim najavama, čeka do kraja tjedna, pročitajte u nastavku:

U četvrtak će u glavnoj ulozi biti sunce. Temperatura zraka bi sredinom dana mogla biti oko 30 Celzijevih stupnjeva, znači ponovno zatopljenje.

 

Petak i subota i dalje će nam ponuditi puno sunčanog i vrućeg ljetnog vremena. I dalje bi temperatura zraka sredinom dana i poslijepodne trebala biti viša od 30 Celzijevih stupnjeva, možda čak i oko 33°C. Treba pripaziti na jako sunce sredinom dana, osobito između 10 i 17 sati kad je i UV indeks najviši. 

 

I nedjelja bi većim dijelom trebala proći suho, sunčano i vruće s dnevnom temperaturom između 32 i 35°C. Krajem dana postoji šansa za lokalne pljuskove. 

 

U ponedjeljak značajnije raste mogućnost za novo osvježenje. Izgleda da bi do našeg dijela Europe opet moglo doći više oblaka pa povremeno može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka trebala bi biti primjetno niža.