TJEDNA PROGNOZA: U Novu ulazimo s promjenjivim vremenom

Autor zagorje.com

Prognostičar Kristijan Božarov otkriva nam u kakvim vremenskim prilikama ćemo dočekati 2021.

sunce i kiša_prognoza.jpg

I ove godine smo baš pred Božić doživjeli značajnije zatopljenje s južinom. Temperatura je na Badnjak mjestimice narasla i do 17 Celzijevih stupnjeva. Iako je na Božić zahladilo, pala je obilnija kiša, a samo planinska područja su dobila nešto snijega. Imali smo još jedna Božić bez snijega, posljednji bijeli je bio 2007. godine. U preostalih nekoliko dana ove godine vrijeme će biti vrlo promjenjivo uz česte izmjene oblaka, oborina i vjetra. Čini se da slično ulazimo i u novu 2021. godinu. Opširnije u nastavku.

Utorak nam donosi nastavak promjenjivog vremena. Bit će relativno toplo i uglavnom suho sa sunčanim razdobljima. I dalje južina uz umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 4 do 8, a dnevna oko 10 Celzijevih stupnjeva. Samo ponegdje tijekom dana može naletjeti kraća kiša. U srijedu nestabilno uz izmjenu oblaka i kraćih sunčanih razdoblja. Ponegdje su mogući naleti kiše, a temperatura zraka i dalje ostaje relativno visoka za kraj 12. mjeseca. Neće preko desetke, ali neće ni ispod nule.

Tijekom četvrtka bi trebalo doći nešto hladnijeg zraka pa će se temperatura umjereno sniziti u odnosu na početak tjedna. Vjetar bi trebao okrenuti na sjeverne smjerove. Povremeno može biti kiše ili susnježice, ali čini se u malim količinama. Slično vrijeme bi se trebalo nastaviti i u petak. Dosta oblaka, mogućnost povremenih slabijih oborina na granici kiše i susnježice i prohladno, ali bez one prave zimske hladnoće. Želimo Vam sretnu, mirnu i zdravu 2021. godinu! Čini se da bi i za vikend ostalo promjenjivo, relativno svježe i vlažno vrijeme. Moguća je povremena kiša, a ako bude malo hladnije možda i susnježica.

NAjčitanije