TV MANiac: KRAJ OLIMPIJADE

Autor

Nakon podbačaja plivača, veslača, Ivane Brkljačić (pa i drugih) te nakon ogromnog uspjeha streljačice Snježane Pejčić i

p_178740darko_zagorjecom (413 x 547).jpg
Nakon podbačaja plivača, veslača, Ivane Brkljačić (pa i drugih) te nakon ogromnog uspjeha streljačice Snježane Pejčić i gimnastičara Filipa Udea koji imaju broncu i srebro, nadajmo se da ćemo, dok budete ovo čitali, biti barem malo bliže trećoj medalji.

Blanka Vlašić sutra skače kvalifikacije za skok u vis, a finale je u subotu, od 13 sati. Finala, a i borbe za treća (peta...) mjesta naših momčadskih sportova su u nedjelju, 24.8., zadnjeg dana Olimpijade!

Nakon javnog natječaja koji je HTV raspisao radi odabira tri nova zabavna projekta, između 41-og pristiglog prijedloga odabrani su pobjednici (jedan od članova komisije bio je i legendarni Saša Zalepugin), čije emisije idu u realizaciju. U kategoriji game showa odabran je projekt Putna groznica Castor multimedije Dubravka Merlića i Željke Ogreste (njihova je Piramida te nažalost ukinuti Kontraplan ). Za talk show najbolji je Bez komentara Gorana Pirša Pire (legendarni član Zločeste djece , Zlikavaca , najbolji u Genijalcima ) i njegove producentske tvrtke Bum tras, a sudjelovat će i Drele. Veliki subotnji show nije osvojila nijedna velika produkcijska kuća, nego pojedinac - Davor Paljević. Vidjet ćemo hoće li i kako biti realiziran Evergreen fest show . Nadamo se da će i još koji prijedlog za show biti realiziran, makar i na drugim televizijama. Jesenska TV bitka za gledanost bit će opaka!

HTV Fokus urednice i voditeljice Sandre Križanec Medić nije dao odgovor na glavno pitanje Kako preživjeti? . Naravno da prosječna hrvatska obitelj jedva preživljava, 720 000 građana Hrvatske na rubu je egzistencije, a jesen donosi nova poskupljenja. Počelo je sumorno, obitelj Ožeg iz Varaždina ima šestero djece i samo 700 kuna prihoda, jer otac ne prima plaću mjesecima. Možda je glavni problem što se u emisiji nije imalo koga napadati, od strane HDZ-a došla je sitna riba - Zdravko Marić koji je državni tajnik Ministarstva financija. On se branio tezom da je naša inflacija većinom uvezena jer povećane cijene hrane i nafte izvana prelile su se i na nas. Sindikalist Krešimir Sever još je jednom dokazao da se moglo intervenirati, jer Slovenci imaju PDV na hranu od samo 8,5 %. Milanka Opačić u ime opozicije najviše je govorila (pre)općenito, o nedostatku strategija, planova te o općepoznatim činjenicama - naši građani sve manje mogu kupiti za svoju plaću, najugroženiji su umirovljenici, nezaposleni, radnici s niskim plaćama... Damir Kuštrak, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca podsjetio je da inflacija obezvređuje i kapital i rad, te da svi snose svoj dio odgovornosti, no pitanje je da li svi i rade svoj posao. Na kraju je definirao jedan od glavnih problema. Svega 55% aktivnog stanovništva je zaposleno (70% je prosjek vani), a da je više, bilo bi manje onih koji trebaju pomoć.

Očito će je više ljudi trebati najesen, nakon struje, mogao bi poskupiti i plin, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li eventualnim daljnjim padanjem cijene nafte i naftnih derivata padati i cijene hrane, druge robe, ali i usluga, posebno komunalnih!? Nažalost, kad krene novo Otvoreno imat će hrpu dnevnih, sumornih tema za obraditi!

Brzopotezno za kraj - Gotovčevi se izgleda ipak ne razvode, RTV Pink i Željko Mitrović ipak ne dolaze u Hrvatsku, barem ne na NeT TV; Korana Gvozdić definitivno zamjenjuje Renatu Sopek kao suvoditeljicu Big brothera od 5.9....

A nakon dvije rekapitulacijske emisije, u nedjelju slijedi regularno izdanje Red carpeta , sa novim tračevima i skandalima iz svijeta poznatih, a možemo samo strepiti od nove epizode Gotovčevih. Nove Bijele udovice jedva ćemo dočekati!
NAjčitanije