Tvrtka Sunce ulaže 50 miljuna eura u Stubake

Autor

Pismo namjere tvrtke «Sunce hoteli» iz Zagreba o gradnji hotelijersko turističkog kompleksa u sklopu kojeg b

stubicke_015.jpg
Pismo namjere tvrtke «Sunce hoteli» iz Zagreba o gradnji hotelijersko turističkog kompleksa u sklopu kojeg bi djelovao i wellness hotel s dijagnostičko-terapijskim sadržajima u Stubičkim Toplicama u neposrednoj blizini Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, potaknulo je Županiju kao vlasnika da hitno odredi buduće pravce razvoja.

Naime, tvrtka «Sunce» pokazala je interes za dio zemljišta koji se nalazi u vlasništvu bolnice, no u Županiji ne žele da se na tom terenu grade konkurentni sadržaji. Na Županijskom je poglavarstvu zaključeno da bi se Specijalna bolnica trebala razvijati u dva pravca i to kao vodeća ustanova za rehabilitacijsku medicinu za ortopedsko-traumatološke bolesnike, neurološke i bolesnike oboljele od multiple skleroze, odnosno osposobljavati se za tržišno natjecanje.

Počeo otkup zemljišta

Upravnom vijeću bolnice i ravnatelju dano je u zadatak da naruče izradu idejnog rješenja bolničkih kapaciteta namijenjenih tržištu, čime će se utvrditi i površina zemljišta potrebna bolnici, odnosno onog namijenjenog prodaji.
S obzirom da postoje naznake kako će tvrtka «Sunce» vrlo vjerojatno odustati od sadržaja konkurentnih bolnici, načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar vjeruje da će između bolnice i potencijalnog investitora biti postignut dogovor.

-U Stubakima se po pitanju unapređenja turizma napokon počelo nešto događati. Tvrtka «Sunce» započela je s otkupom privatnog zemljišta. Kompleks koji bi se gradio u Stubakima bio bi poput onog u Tuheljskim Toplicama, samo još moderniji. Vrijednost projekta procjenjuje se na oko 50 milijuna eura. U realizaciji ćemo pomoći koliko možemo jer želimo nove komplekse kakve smo i zaslužili- rekao je načelnik Bosnar.