Učenici OŠ Side Košutić Radoboj i vrtićka skupina "Gljivići" Dječjeg vrtića Škrinjica kod načelnika 

Autor Zagorje.com
FotoJet.jpg

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna predstavnici razrednih odjela OŠ Side Košutić Radoboj posjetili su načelnika Općine Radoboj Anđelka Topolovca te sudjelovali u razgovoru o dječjim potrebama  kojima bi se dodatno obogatilo sadržaj za najmlađu populaciju Radoboja.

Sastanku su prisustvovali učenici od 3. do 7. razreda: Nikola Tušek, 3.a, Hana Tušek, 3.b, Melani Lenard, 3.c, Eva Pelin, 4.a, Julija Jedvaj, 4.b, Lucia Macan, 4.c, Anja Vidović, 5.a, Mia Šalković, 5.b, Lorena Vidović, 6.a, Karlo Ivanković, 6.b i Magdalena Tepuš, 7.a. Također, sastanku su prisustvovale i  Dijana Šalković, ravnateljica Osnovne škole Side Košutić Radoboj, Jelena Crnek, predsjednica DND-a Jelena Crnek i Marija Pernjek, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Radoboj.

Dječji glas posebno se čuje tijekom ovog tjedna pa je tako načelnik Topolovec pomno slušao pohvale i prijedloge za poboljšanje, kojih je bilo mnogo: od uređenja okoliša škole i učionica, preko nabavke ormarića s ključem za svakog učenika, otvaranja pekarnice u centru Općine pa do postavljanja nadstrešnica na autobusna stajališta i popravljanja potrganih mreža na dječjim igralištima. Učenici bi također htjeli i kvalitetniju učionicu na otvorenom u matičnoj školi, više različitih sportskih aktivnosti, sprava za vježbanje, radionica usmjerenih na suzbijanje vršnjačkih sukoba, akcije čišćenja, postavljanje kućica za knjige, bolju kvalitetu prehrane i informatičku učionicu u područnim školama, više knjiga u školskoj knjižnici…

Dječjih prijedloga nije nedostajalo, s tim da su se svi prisutni složili da su mnoge učeničke želje i molbe već u realizaciji, a dogovoreno je da će se sve ostalo pokušati riješiti tijekom ove školske godine.

Dječja participacija pomaže da se steknu novi uvidi i prilagode aktivnosti njihovoj dobi, to je pravo svakog djeteta da aktivno sudjeluju u lokalnoj zajednici s ciljem senzibilizacije odraslih o važnosti uvažavanja dječjeg mišljenja, te podizanja kvalitete života djece.

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, pod motom "Nek se čuje i naš glasić" starija vrtićka skupina "Gljivići" Dječjeg vrtića Škrinjica u utorak, 8. listopada, posjetila je Općinu Radoboj gdje su u razgovoru s načelnikom Anđelkom Topolovcem izrazili svoje zadovoljstvo postojećim sadržajima i aktivnostima u Radoboju, Djeca su na prijemu kod načelnika postavila i niz pitanja, a usto su i predstavili nove ideje, svoje viđenje i iskustva s one, dječje perspektive.

Djeca su također posjetila i  Muzej Radboa, gdje su uz stručno vodstvo razgledala zanimljive predmete iz prošlosti svog mjesta.

Općina Radoboj brine o potrebama svojih najmlađih sugrađana, tako da će svakako u obzir prilikom kreiranja projekata i aktivnosti uvažiti nove ideje i zaključke sa sastanka u svrhu ulaganja u razvoj usluga za djecu i pružanja djeci sigurno i zdravo okruženje i aktivno slobodno vrijeme pod motom Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“.

NAjčitanije