Udruga zagorskih dragovoljaca također izrazila svoje nezadovoljstvo

Rajko Bartolin
Udruga zagorskih dragovoljaca Domovinskog rata održala je tiskovnu konferenciju na kojoj su se osvrnuli

rajko bartolin.jpg

Rajko Bartolin

Udruga zagorskih dragovoljaca Domovinskog rata održala je tiskovnu konferenciju na kojoj su se osvrnuli na trenutna događanja oko branitelja i braniteljskih pitanja. Predsjednik udruge Rajko Bartolin istaknuo je kako podržavaju branitelje Vukovara u svemu ne samo u slučaju Purda.

- Hajka je to koja traje već dosta dugo na nas. Smanjili su nam 7 posto invalidnine, 50 posto dodatka, uveli su oporezivanje mirovina, ukinuli uvoz automobila, obiteljima su ukinute participacije, ukinute su knjige za djecu i cestarine, mirovine su smanjene za 10 posto, ukinuto je usklađivanje mirovina, a invalidnine nisu povećane niti za lipu. Stigmatizacija je planski provedena da bi se lakše smanjila braniteljska prava, a provela pretvorba i kriminal – rekao je Bartolin.

Dodao je i kako nitko ne odgovara za gospodarski kriminal, nitko nije ponudio ostavku bar iz moralnih razloga za 1.700 suicida branitelja.

Nisu zadovoljni ni suradnjom s jednicama lokalne samouprave i pitaju se koliko ulica nosi imena poginulih zagorskih branitelja, koliko je spomen obilježja postavljeno.

- Moramo biti jedinstveni kao '91. da počnemo kažnjavati pokvarene političare koji nemaju strategiju razvoja Hrvatske i ne znaju štiti hrvatske interese, već samo svoje. Naši političari svojim postupcima prema hrvatskom narodu, sa svim pljačkama, lopovlukom, neznanjem, očito prizivaju egipatski scenarij. Mi to ne priželjkujemo, ali ako se to dogodi, onda će biti po onoj Gospodine ne znamo tko će ostati – zaključio je na kraju Bartolin.


Snimio: Krunoslav Pavlina

NAjčitanije