UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HNS-u: Među kandidatima i dva Zagorca

Autor zagorje.com

Poznati kandidati za unutarstranačke izbore u HNS-u koji će se održati 24. svibnja

hns kandidati

U četvrtak, 16. travnja 2020., u 16 sati, istekao je rok za predaju kandidatura na izborima za tijela i vodeće funkcije u HNS-u, čime je zatvoren kandidacijski postupak za Sabor HNS-a koji će se održati 24. svibnja. Na Saboru stranke biraju se novi predsjednik/ca HNS-a, zamjenik/ca predsjednika/ce HNS-a, potpredsjednici/ce te članovi/ce Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut. Pristigle su i važeće su, u skladu sa Statutom i svim pravilima o kandidiranju za tijela HNS-a, sljedeće kandidature:

ZA PREDSJEDNIKA HNS-a:
Boris Blažeković
Predrag Štromar


ZA ZAMJENIKA PREDSJEDNIKA HNS-a:
Stjepan Čuraj
Srdjan Vlaović

ZA POTPREDSJEDNIKE HNS-a:
Borislav Grgin
Karolina Juzbašić
Ruža Kovačević Bilić
Jasmin Krizmanić

ZA ČLANOVE/ČLANICE NADZORNOG ODBORA HNS-a:
Vlatka Duilo
Goran Kovačević
Krešimir Malec
Vladimir Stolnik
Bernarda Topolko

ZA ČLANOVE/ČLANICE SUDA ČASTI HNS-a:
Andreja Horvat Friščić
Jug Puljizević
Milan Stojanov
Robert Šplajt
Jelena Tahiri

ZA ZAMJENIKE/ZAMJENICE ČLANOVA/ČLANICA SUDA ČASTI HNS-a:
Saša Dujmić
Nenad Hranilović
Zlatan Mošmondor
Vedran Kunica
Tihana Papac

ZA ČLANOVE ODBORA ZA STATUT HNS-a:
Neven Alić
Srećko Ferenčak
Branko Putarek
Bojan Tojagić
Željko Uhlir


Radi se o kandidatima koji su osigurali potporu na jedan od četiri moguća načina kandidiranja: osiguravanjem potpore Središnjeg odbora HNS-a ili Predsjedništva HNS-a, ili dva regionalna saveza, ili šest županijskih organizacija, ili najmanje 10 posto delegata na Saboru. Podsjetimo, Predsjedništvo HNS-a krajem siječnja donijelo je odluku o pokretanju kandidacijskog postupka za unutarstranačke izbore u HNS-u. U skladu sa Statutom stranke i Pravilnikom o kandidiranju i izborima za tijela HNS-a, svaki član mogao je istaknuti kandidaturu za neku od vodećih funkcija sve do 16. travnja 2020. godine do 16 sati.

Sabor stranke bio je zakazan za 19. travnja, a uslijed epidemije korona virusa i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite pomaknut je za 24. svibnja, dok su rokovi za isticanje kandidatura sukladno ranijim odlukama Predsjedništva i Središnjeg odbora ostali isti. U slučaju da i dalje budu na snazi restriktivne mjere koje priječe okupljanja većeg broja osoba te na taj način onemoguće održavanje Sabora HNS-a, glasovanje za tijela stranke koja se biraju na Saboru održat će se elektroničkim putem.

 

NAjčitanije