Upisi učenika u prvi razred srednje škole počinju 26. svibnja

Autor Zagorje.com

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015....

upisi_srednja_skola.jpg

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Za upis u programe redovitog obrazovanja planirano je 54 336 upisnih mjesta, u 2 238 razrednih odjela.

Kao i prošle godine, učenici će se za upis prijavljivati elektroničkim načinom na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole www.upisi.hr. Prve prijave kandidata predviđene su 26. svibnja. Od tog datuma učenici će moći u sustavu provjeravati svoje osobne i druge podatke te ocjene. Upis u škole omogućen je u ljetnome i jesenskome roku.

Prijave u ljetnom roku počinju 26. lipnja, a konačna ljestvica poretka bit će objavljena 11. srpnja. Slobodna mjesta za jesenski rok bit će objavljena 23. srpnja. Prijave u jesenskome roku počet će 25. kolovoza, a konačna ljestvica poretka bit će objavljena 4. rujna. Za razliku od prošle godine učenici će svoj upis morati potvrditi vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici koja će biti dostupna na mrežnoj stranici www.upisi.hr, u oba upisna roka.

Dodatna je novost ove godine Jedinstveni popis zdravstvenih kontraindikacija za upis u pojedini obrazovni program, koji će se ove godine primjenjivati pri upisu u sve srednje škole. Navedeni popis bit će objavljen na mrežnoj stranici Ministarstva i na stranici www.upisi.hr.

NAjčitanije