Veliki požar na Kladeščici – u pomoć stigli vozači quadova

Vjetar otežava gašenje

Požar Kladeščica 02.jpg

U tijeku je gašenje velikog požara na Kladeščici, koja spaja bistrički i zelinski kraj. Čini se da svi apeli koji dolaze od vatrogasaca i policije ovih dana nisu urodili plodom. Ljudi i dalje pale sve i svašta, a uz vjetrovito vrijeme sve češći su i šumski požari. Ovdje je riječ o još jednom takvom na prilično nepristupačnom terenu, kada su u pitanju navalna vatrogasna vozila.

Sa zagorske strane požar gase pripadnici ZJVP Zabok – ispostava Marija Bistrica i dobrovoljni vatrogasci iz tri društva VZO Marija Bistrica (Marija Bistrica, Laz i Tugonica-Podgrađe).

Kako nam je u kasnim večernjim satima rekao Josip Bosak, zapovjednik DVD Tugonica-Podgrađe i pripadnik ZJVP Zabok – ispostava Marija Bistrica, koji koordinira gašenjem, na terenu je 30-tak vatrogasaca VZO Marija Bistrica, a požar gase i zelinski vatrogasci s duge strane Kladeščice. 

U pomoć su stigli i vozači quadova, njih osam, koji prevoze vatrogasce i vodu do dijelova na koja vozila ne mogu, kao i nekoliko terenskih vozila, koja se mogu kretati zahtjevnim terenom. 

Kada se već činilo da je požar pod kontrolom, vjetar ga je oko pola noći ponovno razbuktao i pred vatrogascima je besana noć.

Vatrogasce su u večernjim satima obišli i predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica i načelnik Stožera Civilne zaštite KZŽ Stjepan Skuliber i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Donosimo i fotografije s Kladeščica, zahvaljujući zapovjedniku DVD-a Laz Damiru Joću i zamjeniku zapovjednika DVD-a Tugonica-Podgrađe Mariju Totoviću.

Vatrogasci će ostati dežurati cijelu noć i pokušati kontrolirati požar, koji će vjerojatno potpuno ugasiti tek najavljena kiša, koju ovaj puta s nestrpljenjem iščekujemo.