[VIKEND NADZOR POLICIJE] Uhvaćen sa 2,19 promila

Tijekom vikenda utvrđeno 59 prometnih prekršaja

policija1-

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 59 prometnih prekršaja od čega su bila;

23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila

pet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

26 ostalih prekršaja u prometu.

Tijekom provedenog nadzora najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u subotu, 20. kolovoza 2022. godine, oko 20,40 sati, u Strmcu Stubičkom, kod 30-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,19 promila. Protiv 30-godišnjaka podnijet je Optužni prijedlog uz predloženu novčanu kaznu od 10.000,00 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čretu, u petak 19. kolovoza 2022. godine, od 98 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vozaču slijedi izdavanje obaveznog prekršajnog naloga sa novčanom kaznom od 3.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedan mjesec.