Zagorka predstavnica Hrvatske u Skupštini europskih regija

Autor

Krapinsko-zagorska županija članica je Skupštine europskih regija, asocijacije koja okuplja 250 europskih regionalnih sa

eu_zastava.jpg
Krapinsko-zagorska županija članica je Skupštine europskih regija, asocijacije koja okuplja 250 europskih regionalnih samouprava od 2000-te godine i od tada redovito sudjeluje u njenom radu.

Hrvatske županije članice imaju jednog zajedničkog predstavnika u Birou, izvršnom tijelu Skupštine, a koji se mijenja svake dvije godine. Prema postignutom dogovoru redosljed članstva u Birou ide na način da u Biro ulaze predstavnici županija redom kako su i bili primani u Skupštinu europskih regija.

Na predstojećem sastanku Biroa u Samari (Rusija) koji je zakazan za 19. listopada o. g. predložit će se slijedeći član koji će predstavljati hrvatske županije.

Budući je ove godine (za razdoblje 2006 -2008) naša županija na redu da imenuje svog predstavnika u Birou, županica Vlasta Hubicki uputila je Dubrovačko-neretvanskoj županici, Miri Buconić (iz čije županije je sadašnji član Biroa) prijedlog da to bude Marjana Barlek Puljko, stručna savjetnica za europske integracije i međužupanijsku suradnju.
Njezina zamjenica trebala bi biti Ida Gamulin, sadašnja članica Biroa iz Dubrovačko-neretvanske županije.
NAjčitanije