Zagreb poplavljen, u Zagorju situacija pod kontrolom, tek dvije vatrogasne intervencije ujutro

Autor zagorje.com

Zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić za naš je portal izjavio kako tijekom noći vatrogasci nisu imali intervencije, osim dvije ujutro, i to u Mariji Bistrici na čišćenju propusta i u Zlataru na sprečavanju ulaska vode u objekt

SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Snažna kiša koja je počela padati jučer oko 21 sat doslovce je potopila dijelove Zagreba. Pod vodom je Miramarska, Ilica, Branimirova, Strojarska, Britanski trg, Importanne centar… Vatrogasci su dobili na tisuće poziva građana zbog poplavljenih kuća, podruma, kafića. I tramvajski promet bio je u prekidu. Vozači su se pak pokušavali probijati kroz visoku vodu tamo gdje je to bilo moguće. Zbog previsoke vode jedan je vozač zaglavio na podvožnjaku u Miramarskoj, stoga se morao popeti na krov i čekati vatrogasce.

Najavljivano nevrijeme, zaobišlo je Zagorje. Iz dežurne službe 112 rekli su nam da tijekom noći nije bilo nikakvih dojava, osim jednog poziva zbog potopljenog podruma.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić za naš je portal izjavio kako tijekom noći vatrogasci nisu imali intervencije, osim dvije jutarnje, u Mariji Bistrici na čišćenju propusta i u Zlataru na sprečavanju ulaska vode u objekt.

Prema trenutnim podacima prognostičara portala Kad će kiša, rekorder je varaždinsko područje gdje je palo čak do 150 mm kiše, na zagrebačkom oko 80 mm u kišnijim dijelovima grada. Još može biti nešto kiše ili pljuskova, ali ne tako silovitih. Poslijepodne i navečer sve manje kiše uz razvedravanje. Današnja temperatura 20-24°C. Sutra ljepše, suho, djelomično sunčano i toplije.

NAjčitanije