Započinju radovi na rekonstrukciji državne ceste D 29

Autor Zagorje.com

Predstavnici građevinskog konzorcija jučer su obišli trasu ceste i odredili dinamiku radova....

cesta radovi.jpg

U ponedjeljak počinju radovi na rekonstrukciji državne ceste D 29 kroz Zlatar. Predstavnici građevinskog konzorcija jučer su obišli trasu ceste i odredili dinamiku radova. Prema riječima Marija Heraka, voditelja poslova iz Niskogradnje Hren, prvo će se raditi na oborinskoj odvodnji.

Na terenu će biti dvije ekipe, koje istovremeno počinju radove od mosta u Kaštelu i od mosta kod Bajzekovog sela, prema centru Zlatara. Predviđena dnevna dinamika je 80 do 100 metara, pa bi za oko tri tjedna radovi na oborinskoj odvodnji mogli biti završeni.

Nakon toga slijedi uređenje fekalne odvodnje, a po završetku zimske službe kreće i rekonstrukcija vodovoda, radovi na plinovodu, kasnije i kompletna rekonstrukcija javne rasvjete u Zagrebačkoj ulici. Za vrijeme trajanja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa semaforima, u vremenu od 7 do 17 sati.

Podsjetimo, rekonstrukciju će izvoditi konzorcij Tegra Čakovec/PZC Varaždin/Niskogradnja Hren, a investitor su Hrvatske ceste. Procijenjena vrijednost investicije je 32,3 milijuna kuna, a radovi će biti izvedeni za 27,5 milijuna kuna, s PDV-om. Radit će se na dionici 3,22 km ceste, a ugovoreni rok za završetak radova je 10 mjeseci.

NAjčitanije