Županija na priredbi "Eko-etno Hrvatska 2005"

Autor

Eko-etno je izložba koja se u okviru Zagrebačkog velesajma održava treću godinu zaredom, a Krapinsko-zagorska županija n

vino.jpg

Eko-etno je izložba koja se u okviru Zagrebačkog velesajma održava treću godinu zaredom, a Krapinsko-zagorska županija na njoj će ove godine nastupiti prvi puta.

Od 13. do 18. rujna u okviru jesenskog Zagrebačkog velesajma bit će održana priredba «Eko-etno Hrvatska 2005», na kojoj će biti predstavljena kulturna i tradicijska baština te turistički i prirodni potencijali hrvatskih županija.

Eko-etno je izložba koja se u okviru Zagrebačkog velesajma održava treću godinu zaredom, a Krapinsko-zagorska županija na njoj će ove godine nastupiti prvi puta.

Krapinsko-zagorska županija je svoje sudjelovanje na izložbi prijavila s ciljem da predstavi svoju bogatu turističku, kulturnu, tradicijsku i prirodnu baštinu te pomogne našim eko i etno proizvođačima da promoviraju svoje proizvode.

U pet dana na izložbi na našem štandu, na 50 m2, u 1. paviljonu Zagrebačkog velesajma bit će priređene izložbe tradicijskih obrta i starih zanata te eksponata prepoznatljivih za tradicijsko seljačko gospodarstvo, drvenih igračaka, cvijeća od krep-papira i tradicijskih lustera, te degustacije domaćih zagorskih proizvoda – vina, sireva i kolača.

Sudionici predstavljanja bit će Muzeji Hrvatskog zagorja – Etno selo Kumrovec, koji će predstaviti lončarstvo, tkanje na kolovratu i izradu suvenira od krep-papira i slanog tijesta; Dragutin Kunić iz Marije Bistrice predstavit će rukom izrađene drvene dječje igračke; Etno-grupa «Zvirek» iz Svetog Križa Začretja izložit će cvijeće od krep-papira te lančiće i lustere od slame. Poljoprivredno gospodarstvo Radovečki iz Začretja i Mini mljekara «Veronika» iz Desinića održat će izložbu i degustaciju domaćih sireva, a svojim vinima predstavit će se i Udruga vinara i vinogradara «Vino Zagorje».

Naša županija će se u sklopu izložbe posebno predstaviti na centralnoj bini paviljona u subotu, 17. rujna u 11 sati. Tom prilikom pozdravnu riječ prisutnima uputit će županica Vlasta Hubicki.

U programu predstavljanja nastupit će KUD «Matija Gubec» iz Gornje Stubice. Održat će se degustacija domaćih specijaliteta obitelji Radovečki i Šurbek, degustacija vina udruge «Vino Zagorje» i tradicijskih kolača, te stručna prezentacija vina Ugostiteljsko-turističkog učilišta SŠ Zabok.

NAjčitanije