Prethodni članak
Sljedeći članak

NAGRADA ZA NAJBOLJI PROMO FILM: Zlatni medvjed iz Berlina stigao u Zagorje


Najnoviji promotivni film Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije osvojio je zlato na dodjeli turističkih nagrada The Golden City Gate u sklopu ITB Berlina – najveće svjetske turističke burze. Ovaj su uspjeh na konferenciji za medije predstavili župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske turističke zajednice Željko Kolar, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar, producentica filma Spomenka Saraga i glumac Adam Končić. Na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju pristigle filmove je ocjenjivalo čak 45 stručnjaka iz područja turizma, marketinga, filma, IT-a, odnosa s javnošću, glazbe, oglašavanja, dizajna te javne uprave. Župan i predsjednik županijske turističke zajednice Željko Kolar istaknuo je kako se bolja pozivnica za posjet „Zagorju, bajci na dlanu“ teško može uopće i zamisliti.

- Moram vam priznati da sam rijetko kad imao toliko telefonskih poziva i čestitki, kako iz Hrvatske tako i iz Njemačke. Ljude je iznenadio ovakav uspjeh i to bi stvarno bilo nevjerojatno da nismo takva destinacija kakva jesmo i da u našu priču nismo uključili sjajne ljude i velike stručnjake. Još jednom ponavljam, možemo se nositi sa bilo kime i nikome ne smijemo priznati da je bolji. Velika zahvala svima koji su sudjelovali u ovo projektu, jednom od mnogih koji pokazuje koliko je Zagorje sjajna turistička destinacija - poručio je župan Kolar.

Uskoro još jedna nagrada?
Producentica filma Spomenka Saraga iz tvrtke Balduči film istaknula je da je ovo već treća nagrada koju je ovaj film dobio, a prema posljednjim informacijama nalazi se i u završnom izboru međunarodnog natjecanja u Južno Afričkoj Republici. „S veseljem smo Zlatnog medvjeda donijeli ovamo u Zagorje. Prvenstveno bi se željela zahvaliti Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, koja je meni i mojoj ekipi dala priliku da napravimo ovaj film. Mogu reći i da nam je bila izuzetna čast surađivati s odličnim glumcima te vjerujem da ovo nisu jedine nagrade koje će osvojiti ovaj odličan film“, rekla je producentica Saraga. Glumac Adam Končić podsjetio je da je za snimanje filma odabran zbog njegove troje djece, koji su se odlično uklopili u osnovnu ideju filma koji prikazuje obiteljski odmor u Zagorju, Bajci na dlanu. „Hvala na povjerenju gospođi Spomenki i Krapinsko-zagorskoj županiji. Sretan sam zbog ove nagrade koja je na visokom, ne europskom, nego svjetskom nivou“, naglasio je Adam Končić.


Odlični turistički rezultati i na početku 2024. godine
Voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar istaknula je kako Zagorje i u 2024. godini nastavlja s izuzetno dobrim turističkim rezultatima. „Od 1. siječnja do 20. ožujka ostvarili smo gotovo 34.000 dolazaka i 75.000 noćenja, što je 6,26 posto više u dolascima i 7,26 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U veljači smo, ako izuzmemo višestruko veći Grad Zagreb, jedina kontinentalna turistička destinacija koja je u državnom vrhu – peta smo županija po broju dolazaka i šesta po broju noćenja. Najave za predstojeće razdoblje su jako dobre i vjerujem da ćemo u 2024. srušiti i rekordnu 2023. godinu“, poručila je voditeljica Ureda Škrinjar. Konferencija za medije održana je 22. ožujka u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

Promo film možete pogledati OVDJE

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook