Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova šokantna odluka za NK Golubovec: ''Ovo je presedan! Kako je uopće moguće donijeti ovakvu odluku?''


Povjerenik za natjecanje u 4. NL središte skupina A, Velimir Čarapina donio je novu odluku vezano za neodigranu utakmicu Ilovac – Golubovec i ona je potpuno šokantna za Golubovec, ali i za veći dio poznavatelja nogometnih prilika.

Podsjećamo, na spomenutoj utakmici se nije pojavila liječnička služba. Svi ostali sudionici su bili spremni, no kako se liječnička služba nije pojavila ni nakon 15 minuta čekanja, igrači i trener Golubovca povukli su se s terena. Prema izvješću delegata s utakmice, liječnička služba se pojavila u 10.20, no utakmica više nije započeta. Kao razlog kašnjenja spominjali su prometnu nesreću.

Nakon toga, povjerenik za natjecanje, a na temelju dokumentacije koju je dostavio karlovački klub, donio je odluku da se utakmica odigra 17. travnja. U obrazloženju tadašnje odluke stoji kako se utakmica nije mogla odigrati ‘zbog razloga više sile’.

No, na tu odluku Golubovec se žalio i disciplinski sudac je poništio prvotnu odluku povjerenika objasnivši da se u ovom slučaju uopće ne radi o višoj sili i vratio ju na ponovno na odlučivanje povjereniku, koji je ponovno utvrdio postojanje više sile, ovaj puta detaljno obrazlažući cijeli tijek događanja.

No, ovaj puta, na opće iznenađenje povjerenik donosi odluku da se utakmica registrira 3:0 za Ilovac, iako je sa svim čimbenicima bio upoznat i prvi puta kada je donio odluku da se utakmica ponovi.

Sada se pozvao na sasvim drugi članak, a u obrazloženju svoje odluke poziva se između ostalog i na Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, koje glasi: Nogometni djelatnici i klubovi trebaju se ponašati sukladno načelima sportskog ponašanja koja se temelje na uvažavanju sportskog protivnika, gledatelja i nogometne organizacije, zalaganju za punu regularnost natjecanja, suzdržavanju od svih nedopuštenih radnji, afirmaciji i popularizaciji sporta, poštenju i časti te svim ostalim oblicima ponašanja kojima se promiče nogometni sport.

Slijedom navedenog, stoji u Odluci, a s obzirom da momčad NK Golubovec neopravdano nije nastupila na utakmici 19. kola, Povjerenik za natjecanje registrira utakmicu po službenoj dužnosti s 3:0.

U NK Golubovec su šokirani ovom odlukom i najavili su ponovno žalbu.

''Ovo je presedan. Kako je moguće da se uopće donese takva odluka koja je doslovno nemoguća'' – kratko su poručili iz kluba i dodali da neće odustati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook