Prethodni članak
Sljedeći članak

ADRENALINSKA GROZNICA: Ovog vikenda uputite se u Varaždin gdje vas čekaju utrke brzine


Sljedećeg vikenda Varaždin ponovno postaje središte adrenalina i brzine, jer se već treću godinu zaredom održava utrka ubrzanja s automobilima i motociklima!

Ovaj uzbudljivi događaj, po četvrti put u organizaciji MK Metalni racing team-a, odvijat će se 10. i 11. kolovoza 2024. na Aerodromu Varaždin.

Ljubitelji brzine imat će priliku uživati u spektaklu na dva i četiri kotača, a utrke će se održavati tijekom dva dana, svakog dana s početkom u ranim jutarnjim satima. Trening i kvalifikacije će se održavati svakim danom od 08:00 – 12:00, a utrke kreću od 13 sati.

Cijena ulaznice za svaki dan iznosi 10€, dok je ulaz za djecu do 14 godina besplatan, a ulaznice se kupuju na licu mjesta. Očekuje se velik broj posjetitelja, pa se savjetuje dolazak ranije kako biste osigurali svoje mjesto i uživali u cjelodnevnom programu.
U samo prvih sat vremena online prijava prijavilo se više od 150 natjecatelja iz 8 zemalja.

Natjecateljske kategorije:

PRO MOTO (HMS Prvenstvo Hrvatske) – samo za licencirane vozače HMS-a (moguće je ishoditi jednodnevnu licencu na dan utrke)

PRO 600: serijski motocikli uz dozvoljene preinake do 636ccm
PRO Open: serijski motocikli uz dozvoljene preinake do 1450ccm
DRAG: posebno pripremljeni motocikli za utrke ubrzanja bez većih pravila
PRO AUTO (HAKS Kup A10 Prvenstvo Hrvatske) – samo za licencirane vozače HAKS-a s natjecateljskim automobilima

P1 FWD: prednji pogon
P2 RWD: stražnji pogon
P3 AWD: pogon na sve kotače
D DIZEL: automobili pogonjeni dizel gorivom
STREET RACE - AUTO

Klase 9 – 14 : „Ulične utrke“ podijeljene po vremenskim klasama, omogućuju natjecanje svim vrstama automobila, od serijskih do posebno pripremljenih

Zbog velikog broja zainteresiranih natjecatelja broj prijava biti će ograničen na 200, a upravo zato prijave će biti moguće isključivo online OVDJE.

Osim uzbudljivih utrka, posjetitelji će imati priliku uživati u stunt show-u Dejana Špoljara i njegove ekipe, koji će izvoditi akrobatske vratolomije na motociklima dok će za najmlađe posjetitelje biti postavljeni napuhanci, kako bi i oni mogli uživati u ovom događaju.

Ove godine spreman je još bogatiji popratni program, s raznovrsnim štandovima hrane i pića, gdje će posjetitelji moći kušati lokalne delicije i osvježiti se tijekom vrućeg ljetnog dana.

Vidimo se na Aerodromu Varaždin 10. i 11. kolovoza!

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook