Prethodni članak
Sljedeći članak

Kraljica diska Sandra Elkasević osvojila je petu medalju za Hrvatsku u Parizu! Ima broncu!


Sandra Elkasević očekivano se plasirala u finale bacanja diska na Olimpijskim igrama u Parizu. Već u prvoj seriji prebacila je normu za finale. Naime, norma je bila 64 metra, a Sandra je bacila disk u prvoj seriji 65,63 metra, što je bio najduži hitac druge kvalifikacijske skupine. Inače, najduži hitac kvalifikacija bacila je Amerikanka Valarie Allman – 69,59 metara, piše Večernji list.

– Super sam odradila zagrijavanje. Imala sam čak i predobar osjećaj. Rekla sam sama sebi – idemo to riješiti u prvom hicu, idemo brzo u olimpijsko selo. Mislim da će ovih 65,63 biti moj najlošiji hitac u Parizu. Slične kvalifikacije sam odradila u Londonu 2012. godine.

– Sad kad je moj trener i suprug kupio pokretnu klimu, odmah je puno bolje u olimpijskom selu. Od doma sam donijela madrac, tako da sam se dobro naspavala. Kupili smo i hladnjak tako da uvijek imam hladno piće. Nije meni problem biti na vrućini kada sam na stadionu ili vani, ali mi klima treba da se mogu naspavati - rekla je Sandra.

U prvom hicu bacila je disk 64.25 metara, što je svakako bio dobar početak. U drugom pokušaju bacila je disk u zaštitnu mrežu.

Poslije tri runde bacanja, najboljih osam diskašica ušlo je u završne tri runde borbe za medalje.

U trećoj seriji Sandra je bacila 67.51, čime je preuzela drugo mjesto, a to je bio i njezin rekord sezone. Kineskinja Feng je bacila 67.51, isto kao i Sandra, ali je preuzela mjesto jer joj je drugi hitac bio bolji od Sandrinog. Nakon toga, nije dobro odradila četvrtu seriju pa se odlučila na prijestup. Nakon toga prijestupila je u petom pokušaju.

Na kraju, Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju!

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook