Prethodni članak
Sljedeći članak

Barcelonini milijuni eura uskoro stižu u Dinamo!?


"Dooznajem da su Dani Olmo i Andy Bara danas otputovali za Leipzig. Olmov menadžer se uputio na pregovore s Leipzigom kako bi nagovorio njemački klub da Olma pusti u Barcelonu. Olmo je u srpnju dogovorio osobne uvjete s Barcelonom, ali još ima posla da se dođe do dogovora između klubova", objavio je Fabrizio Romano, najpoznatiji svjetski stručnjak za transfere.

Ranije se pisalo da je Barcelona ponudila 40 milijuna, koje bi obročno plaćala 10 milijuna eura godišnje sa startom u 2025. Deset milijuna bonusa stiglo bi Leipzigu ako bi Barcelona do 2029. osvojila dvije La Lige, a još deset ako bi u istom razdoblju dvaput osvojila Ligu prvaka. Pisalo se i da je RB Leipzig samo zbog dobrih odnosa koje ima s Olmovim agentima odgovorio na ponuđeno jer su tu ponudu doživjeli kao uvredljivu, piše Index.

Leipzigu je poslana nova ponuda. Ona je iznosila 55 milijuna eura fiksno, četiri milijuna eura kroz lako ostvarive bonuse i još tri milijuna kroz bonuse koje će biti nešto teže ostvariti. Ni ona nije prihvaćena.


Sve sa zanimanjem prate i u Dinamu, u kojem se očekuje milijunska zarada. Kada je 2020. prodavao Olma u Leipzig, Dinamo je ispregovarao i 20 posto od Leipzigove zarade od sljedeće prodaje igrača. Ako bi bio prodan za 60 milijuna eura, što je bila istaknuta cijena, Leipzig, koji ga je od Dinama kupio za 29 milijuna, u tom bi poslu zaradio 31 milijun. Dvadeset posto od tog iznosa je 6.2 milijuna.

Hoće li Barcelonini milijuni eura do kraja ovog prijelaznog roka stići i u Dinamovu blagajnu, još uvijek se ne može sa sigurnošću reći, no takav je rasplet sve izgledniji.

Još članaka iz "Sport"

Facebook