Prethodni članak
Sljedeći članak

Dinamo saznao protivnika u play-offu Lige prvaka


Hrvatski prvak Dinamo izvukao je protivnika u play-offu Lige prvaka. To će biti pobjednik susreta Qarabag (Azerbajdžan) - Ludogorec (Bugarska). Dinamo u kvalifikacije za elitno europsko natjecanje kreće od posljednje runde, što znači da mora izbaciti samo jednog protivnika kako bi ušao u glavnu fazu Lige prvaka.

U ovom ždrijebu Dinamo je izbjegao turskog prvaka Galatasaray, koji djeluje kao najveća prepreka svim klubovima u kvalifikacijskoj fazi. Prva utakmica igra se na Maksimiru 20./21. kolovoza, a uzvrat je 27./28. kolovoza u Azerbajdžanu ili Bugarskoj. Qarabag i Ludogorec sutra od 18 sati igraju svoj prvi ogled, a sedam dana kasnije je uzvrat. Favorit prema kladionicama je Qarabag, piše Index.

Parovi play-offa Lige prvaka:
Young Boys (Švicarska) - Galatasaray (Turska)
Dinamo (Hrvatska) - Qarabag (Azerbajdžan) / Ludogorec (Bugarska)
Midtjylland (Danska) / Ferencváros (Mađarska) - Slovan Bratislava (Slovačka) / APOEL (Cipar)
Jagiellonia (Poljska) / Bodo/Glimt (Norveška) - Crvena zvezda (Srbija)
Malmö (Švedska) / PAOK (Grčka) - Sparta Prag (Češka) / FCSB (Rumunjska)
Lille (Francuska) / Fenerbahče (Turska) - Slavia Prag (Češka) / Union Saint-Gilloise (Belgija)
Dinamo Kijev (Ukrajina) / Rangers (Škotska) - Salzburg (Austrija) / Twente (Nizozemska)


U slučaju poraza, Dinamo ima zagarantirano igranje u skupinama Europa lige. S obzirom na to da Dinamo već ima osiguran nastup u Europa ligi, isto tako ima i osiguranih između 13 i 15 milijuna eura od UEFA-e. Jasno, uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zaradit će daleko više. Procjenjuje se da se radi o iznosu od barem 35 milijuna eura.

Još članaka iz "Sport"

Facebook