Prethodni članak
Sljedeći članak

Odigrano prvo kolo HNL-a! Fantastični Dinamo na vrhu ljestvice, najveće iznenađenje priredio Šibenik


Kompletirano je prvo kolo nove sezone Super Sport Hrvatske nogometne lige, koje je započelo u petak, kad je fantastični Dinamo deklasirao Istru s 5:0.

Gorica i Varaždin jučer su remizirali bez pogodaka, a danas su odigrane preostale tri utakmice. 

Najprije je u ranijem terminu sjajna Rijeka uvjerljivo svladala Lokomotivu na Rujevci zabivši joj 4 komada.

U večernjem terminu, od 21 sat, Hajduk je na Poljudu dočekao Slaven Belupo, a Osijek na svom stadionu povratnika u najviši rang hrvatskog nogometa - Šibenik.

Upravo su Šibenčani priredili najveće iznenađenje prvog kola, svladavši domaćine na Opus Areni s 1:2.

Unatoč velikim očekivanjima nogometne javnosti, posebno navijača 'bilih', Hajduk se u prvom kolu i nije previše iskazao i na 'jedvite jade' svladao je Sleven Belupo s 2:1, od čega je prvi gol zabio Livaja iz jedanesterca, a i 'Farmaceuti' iz Koprivnice zavšili su utakmicu s igračem manjem jer je zbog drugog žutog kartona isključen Lučić.

Iako prvih nekoliko kola, dok se momčadi ne uigraju i uđu u rutinu, a pogotovo prvo kolo, nije i ne može biti ozbiljan pokazatelj omjera snaga u HNL-ovoj novoj sezoni, ipak se mogu izvući neki zaključci.

U svakom slučaju, Dinamo i Rijeka maestralno su ušli u novu sezonu i od svih deset klubova pokazali su najkvalitetniju igru, tako da će se vrlo vjerojatno ta dva kluba boriti za naslov prvaka, a koliko će im u tome moći konkurirati Hajduk s velikim imenima poput Rakitića i Perišića, ostaje za vidjeti.

Prema do sada pokazanom, kako u pretkolu Konferencijske lige, tako i u večerašnjoj utakmici, 'bili' još uvijek ne ostavljaju dojam momčadi koja bi mogla osvojiti prvenstvo, no, ponavljamo, sezona je tek počela.

S druge strane, Dinamo izgleda odlično, a najavljena su još i neka dodatna pojačanja, tako da su 'modri' i ove sezone, sasvim izgledno, najveći favorit za titulu.

Ipak, nešto će se pitati i Rijeku, čiji trener Željko Sopić nastavlja raditi odličan posao.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook