Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak 114 malih tenisača uživalo na terenima 

Dječji teniski festival u organizaciji teniskog kluba BK Hornets


Proteklog vikenda na teniskim terenima Termi Tuhelj održan je Dječji teniski festival u organizaciji teniskog kluba BK Hornets iz Bedekovčine. Tijekom vikenda više od 100 malih natjecatelja u dobi od 4 do 10 godina pokazivalo je svoje teniske vještine u tri kategorije: zelenom, narančastom i crve-nom tenisu, odnosno razvojnim kategorijama u kojima su veličina terena, visina mreže, te loptice prilagođeni dobi, visini, te vještini djeteta. 

Koliko je ovaj događaj pobudio veliko zanimanje ukazuje podatak da je 114 prijavljenih sudionika stiglo iz brojnih klubova KZŽ, ali i šire, sveukupno iz 21 kluba. Iz KZŽ nastupala su djeca iz 8 teni-skih klubova: Zagorec Krapina, Donja Stubica, Zabok, Gorica Sv. Križ Začretje, Zlatar, Oroslavje, Pregrada, te organizatora BK Hornets Bedekovčina, dok su ostala djeca pristigla iz 13 klubova: Dalmacijacement Solin, Vrbovec, Varaždin 1181, Ivanić 2017, samoborskih klubova Stars i Samo-bor 1890, ogulinskih Frankopan i Ogulin, Karlovac, te zagrebačkih klubova HATK Mladost, Twee-ner, HATK Zagreb i Medvešćak. 

Subota je bila rezervirana za zeleni tenis. Nakon cijelog dana i odigranih ravno 80 mečeva u zelenom tenisu, kod dječaka prvo mjesto je osvojio Lovro Fabac Car iz Karlovca kod dječaka, dok je kod djevojčica slavila Lucija Božinović iz Dalmacijacementa. Turnir je iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza, a posljednji prije regionalnog Mastersa, koji prethodi državnom Mastersu. Zeleni tenis se igra na teniskom igralištu standardnih dimenzija lopticama koje su težinom i visinom odskoka na 75% standardne teniske loptice. Igra se tko prvi osvoji 4 gema, dakle skraćeni set koji je ujedno i meč.

U nedjelju su prvo na teren izašli najmanji natjecatelji, dakle djeca koja se natječu na crvenom tenisu. U ovoj kategoriji prijavljeno je bilo 49 djece, a odigran je čak 121 meč, nakon čega je Leona Maretić iz TK Varaždin 1181 izašla kao pobjednica turnira. 
U crvenom tenisu djevojčice i dječaci natječu se zajedno, igra se na najmanjem terenu od sve tri kategorije i s najnižom mrežom, a loptice imaju svega 25% težine i odskoka prave lopte. Susreti su se igrali na način da tko prvi dođe do 7 poena je pobjednik.

Nakon crvenog tenisa, na red su došli  i mali tenisači koji su se natjecali na narančastom tenisu. Njih 26-ero je odigralo ukupno 63 meča, a na kraju turnira pobjednik je postao Teo Glas iz TK Gorica. 
Na narančastom tenisu loptica je na 50% odskoka i težine standardne loptice, a igra se na 18 metara dugom i 6.5 metara širokom terenu. I u ovoj kategoriji djevojčice i dječaci natjecali su se zajedno.

Na turniru je organiziran i neizostavni Pizza party, a nakon podjela medalja koje je dobilo svako dije-te koje je i nastupilo, sudionici su se uputili na bazene uživati u čarima Vodenog planeta Termi Tu-helj, a dio njih se i uputio prema Muzeju krapinskih neandertalaca koji je otvorio vrata malim tenisa-čima i  omogućio im besplatan ulaz.

''Još jednom bi se zahvalio svim klubovima, trenerima, roditeljima i djeci koji su bili dio ove teniske manifestacije, ali i roditeljima iz našeg kluba koji su pomogli u organizaciji turnira. Također bi se zahvalio Termama Tuhelj čije smo terene koristili za održavanje Teniskog dječjeg festivala, kao i  Muzeju krapinskih neandertalaca koji je omogućio besplatan ulaz za sudionike tijekom vikenda. Što se samog turnira tiče, ovako veliki broj prijava djece, kao i broj klubova za koje nastupaju je prema-šio sva očekivanja. Mogli smo vidjeti lijep dječji tenis sa dosta strasti i emocija, što je svakako jedna lijepa budućnost prije svega zagorskog tenisa, ali i hrvatskog naravno. Plan je da ovaj Dječji teniski festival postane tradicionalan, uz još bogatije sadržaje na, ali i izvan terena.''- rekao je voditelj Dječjeg teniskog festivala Branimir Krmpotić, te dodao ''Za kraj pozvao bi roditelje da male Zagorce upišu u obližnje teniske klubove u škole tenisa, jer tenis kao individualni sport pruža potpun razvoj djece u svim segmentima, dok se treninzi odvijaju i u grupama, tako da je također prisutna i socijali-zacija i pripadnost teamu, odnosno maloj teniskoj obitelji.'' 

Još članaka iz "Sport"

Facebook