Prethodni članak
Sljedeći članak

Drama u Maču završila sjajno za Gaj

SuperSport Hrvatski nogometni kup, pretkolo: Gaj Mače – Karlovac 1919 2:1 (1:1, 1:0)


Već prije otvaranja sezone u 3. NL centar, Gaj Mače odradio je i 1. kolo SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U ovoj fazi, poznati suparnik, još iz vremena kada je bio u 3. NL centar, a to je Karlovac 1919. Sada u rangu više Karlovčani su stigli u Mače po plasman dalje, no Gaj je u međusobnim utakmicama znao zakomplicirati Karlovcu, pa i u onoj sezoni kada je Karlovac 1919 izborio plasman u 2. ligu. Osim toga kup je natjecanje koje često zna donijeti i iznenađenja. 

Mazalović za minimalno vodstvo

Gaj je krenuo sa posjedom lopte, praktično prvih pet minuta, no osim jednog udarca u petoj minuti koji ionako ne bi vrijedio jer je označeno zaleđe, nije bilo konkretnosti. S druge strane u osmoj minuti Tin Zavalić puca da 20 metara ali neprecizno.

U 18. minuti Vlatko Martinović je u napadu gostiju ostao sam na drugoj stativi, ali udarac glavom odlazi pored stative. Prilike u opreznoj utakmici vidimo rijetko. Ali u 36. minuti Gaj ipak dolazi do vodstva. Marko Ristovski je uzeo loptu na 40 metara, pucao sa 20 metara, a lopta od bloka odlazi u aut. Kada je to na 30 metara od korner crte i u sastavu imate Juricu Sambola, to je kao korner. Pogodio je u kaznenom prostoru Tomislava Mazalovića, koji precizno glavom pogađa za 1:0.

Na drugoj strani u 39. minuti Stjepan Šalić puca iz slobodnjaka da 25 metara, ali dosta preko gola. U drugoj minuti nadoknade Martin Šaban je odlično pucao sa 20 metara, nakon oduzete lopte na 40 metara, ali od bloka lopta odlazi malo pored gola. Tako Gaj na odmor, nakon poluvremena sa vrlo malo prilika, odlazi ipak sa zasluženim vodstvom. 

Barač u nadoknadi za produžetak

U nastavku, u 51. minuti duga lopta preko više od pola igrališta za Marka Nikolića na 35 metara. Napadač Gaja sjajno je primijetio da je gostujući vratar Antun Marković izašao te ga je iz prve prebacio, ali lopta odlazi pored gola. U 60. minuti nakon kratke lopte iz slobodnjaka za goste sa 25 metara puca Ino Vuko, ali lopta dolazi samo do bloka i opasnosti po domaćine nema.

U 62. minuti Šaban i Nikolić su izašli u polukontru, Nikolić se dobro probio po desnoj strani, ali mu lopta malo bježi. Dvije minute kasnije Sambol opet baca daleki aut, ali Šaban je malo prekratak. U 70. minuti Gaj nije dobro očistio jednu situaciju nakon lopte sa strane, pa se u izglednoj situaciji na deset metara našao kapetan gostiju Goran Paracki, koji pogađa stativu.

U 81. minuti gosti su ugurali loptu u mrežu, no bilo je to iz zaleđa, u kojem se našao Marko Brekalo. Gosti sve više stišću i traže povratak, a Gaj vreba kontre i čuva minimalno vodstvo. Tako su u 88. minuti prvo Karlo Frtalj pa Filip Kovačić zaprijetili nakon kontri, ali bez završnice, a u 89. minuti Nikolić nakon kornera iz okreta puca preko gola. No u trećoj minuti nadoknade od čak sedam, Mateo Barač je ostavljen sa previše mjesta ne desnoj strani, spustio se prema golu Gaja i pogodio precizno u malu mrežicu za 1:1 i za produžetke.

Nikolić donio prolaz

Na otvaranju produžetka slobodan udarac u 94. minuti za goste izvodi Paracki, puca preko živog zida, no Mihael Mikulić hvata loptu. U 104. minuti Lovro Stanić puca sa 25 metara iskosa ali neprecizno. U drugoj minuti nadoknade prvog produžetka Haramustek odlično prolazi po desnoj strani, puca iskosa, a Marković brani te se lopta odbija nekome od gostiju u ruku, ali po mišljenju suca bez kazne. Na otvaranju drugog produžetka Gaj u 107. minuti dolazi opet u vodstvo. Nakon drugog kornera zaredom kojeg je izveo Kovačić, lopta se odbila na nekih 18 metara, gdje iz prve puca Nikolić i pogađa same rašlje za 2:1. Do kraja malo igre, bez prilika i Gaj sasvim zasluženo izbacuje Karlovac 1919 i odlazi u 1. kolo Hrvatskog nogometnog kupa, koje je na rasporedu 11. rujna.

Izjave: Marijan Glavica, trener NK Gaj Mače: ''Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili i čekamo u Maču prvoligaša. Jedva čekamo ždrijeb i ovo je prvi cilj na ulasku u sezonu koji smo ostvarili. Dakle, bez puno pompe i priče spremali smo se kvalitetno i priprema, rad i odnos igrača na treningu je doveo do ovakvog rezultata na početku sezone. Mislim da smo odlično parirali jednoj odličnoj ekipi iz ranga više, koja je jedno vrijeme u drugom poluvremenu dominirala, gdje smo malo visjeli, ali nakon toga kad smo opet uspostavili kontrolu, mislim da je pobjeda potpuno zaslužena.  

Marko Nikolić; NK Gaj Mače, strijelac pobjedničkog gola: ''Nagradilo nas je, borili smo se od prve do zadnje minute. Dobili smo gol u nadoknadi, nažalost, ali opet se nismo predali, imali smo još tih 30 minuta , i opet nas je ta borba nagradila, lijepim golom na kraju. Svaka čast na momčadi na trudu i zalaganju i ovo nam je dodatni poticaj da uđemo u prvenstvo da uđemo sa samopouzdanjem.'' 

Igor Pamić, trener NK Karlovac 1919: ''Gaj Mače je bio bolja momčad, zabilo dva ekstra gola, jedan iz auta. Iskusna momčad. Više su željeli pobjedu od nas. Mi smo se malo folirali, jesmo slabiji nego lani, ali ipak očekuješ više malo kad si viši rang. Nisam razočaran, možda će čudno zvučati, ali nisam razočaran. Znam da ova moja momčad će dati nešto više, ali trenutno ne može puno više.''  

SuperSport Hrvatski nogometni kup, pretkolo

GAJ MAČE – KARLOVAC 1919  2:1 (1:1, 1:0)

SUCI: Slunjski, Hantak, Ferenčić; GLEDATELJA: 500

STRIJELCI: 1:0 Mazalović 36', 1:1 Barač 90+3', 2:1 Nikolić 107'

GAJ MAČE: Mikulić, I. Grozdek (52' Kotarski), Ristovski, Sambol, Postonjski, Haramustek, Nikolić (118' Sedak), Šaban (83' Kovač), A. Grozdek (52' Kovačić), Frtalj 90+6' Samarin, Mazalović; trener: Marijan Glavica

KARLOVAC 1919: Marković, G. Stepinac, Šimunić, Paracki, Zavalić (46' R. Stepinac), Brekalo (101' Grgić), Jelačić (46' Barać), Martinović (46' Budimir), Leko (46' Noz), Vuko (69' Stanić), Šalić; trener: Igor Pamić

Još članaka iz "Sport"

Facebook