Prethodni članak
Sljedeći članak

U subotu kreće 'Horse City Trail' u Konjščini


U subotu, 31. kolovoza će se u Konjščini održati Horse City Trail. Start utrke je u 10 sati kod Društvenog doma Kosovečko, a utrka se održava u sklopu Zagorske trkačke lige. Kao i prošle godine očekuje se oko 150 trkača.
Ovo je treća godina u kojoj se organizira Horse city trail. Svake godine ga nadopunjuju novim aktivnostima, a ove godine u ponudi imaju dvije utrke. 

Organizatorica ovog događanja je Patricija Božić koja je najavila kako će se održati dječja utrka i utrka za odrasle. 

- Prva, meni osobno i najdraža je dječja trail utrka dužine 1,5 kilometara, a namjena je djeci starosti do 14 godina. U organizaciji dječje utrke sudjeluje i Društvo naše djece Konjščina te nagrađujemo svako dijete diplomom za sudjelovanje. Za prva tri mjesta osigurane su bogate nagrade, a sadržavaju medalje i paketiće od naših lokalnih sponzora. Uz utrku pobrinut ćemo se i da djeca ugodno provedu vrijeme u prirodi, uz natjecateljske igre, face painting, vodene igre, društvene igre i likovnu radionicu kojoj će biti motiv konj – istaknula je Božić.

Druga trail utrka namijenjena je za djecu stariju od 14 godina i odrasle i dugačka je 9 kilometara. 

– Ta se utrka većim dijelim trči kroz šumu, a ostatak po asfaltu. Staza je kružna i označena je crveno bijelim vrpcama. Utrke se boduju za Zagorsku trkačku ligu, a sve ovo ne bi se moglo realizirati bez Opčine Konjščina, Sportskog društva Mala Erpenja i Turističke zajednice Zlatni istok Zagorja – pojasnila je organizatorica i dodala kako su za najbolje osigurane nagrade. 

- Prvo mjesto donosi medalju, ručak u restoranu Zagyland, butelju vina Vinarije Petrovečki, Beeven kozmetiku i Hervis poklon bon od 30 eura. Drugo mjesto donosi medalju, ručak u restoranu Savanna u Konjščini, butelju vina Petrovečki i Beeven kozmetiku, dok treće mjesto donosi medalju, butelju vina Petrovečki i Beeven kozmetiku – napomenula je Božić. 

Kao organizatorica smatra da su udruge najvažnije u samoj organizaciji jer njeguju jedan uzajamni odnos pomoći i zajedništva.

- Mjesni odbor Kosovečko je pravi primjer toga kao i Vatrogasna zajednica Konjščina, Izviđači Konjščina i Lovačko društvo „Fazan“. Nadam se i da ćemo potaknuti sudionike na svakodnevnu rekreaciju čemu i služi ovaj  sportski događaj – završila je Patricija Božić.

Kao i svako događanje, pa tako i Horse City Trail podržava i Općina Konjščina te načelnica i saborska zastupnica Anita Curiš Krok. 

– Ovo je još jedan sportski događaj u našoj općini kojim se potiče zdrav život i rekreacija. Vjerujem da će i ove godine trail biti posjećen kao i prošlih godina te da će biti puno trkača. Želimo i mlade potaknuti da se čim više uključe u trčanje ili da se bave nekim drugim sportom – zaključila je Curiš Krok i zahvalila svim udrugama koje sudjeluju u organizaciji i promociji općine Konjščina. 

Prijave za utrku su otvorene do subote, do 9:50 sati i završavaju neposredno prije same utrke.

Još članaka iz "Sport"

Facebook