Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec KR i Gaj Mače kreću u borbu za vrh

Treneri Tihomir Šeperac i Marijan Glavica najavili početak prvenstva u III. NL-centar


Utakmicama 1. kola ovog će vikenda početi natjecanje u III. NL-centar, u kojoj „zagorsku čast“ brane Zagorec KR i Gaj Mače, dvije najbolje rangirane zagorske momčadi. Krapinčani će u subotu 31.8. prvenstvo otvoriti protiv Save Strmec koja je zahvaljujući istupanja Lukavca ostala u ligi, dok će dan kasnije u nedjelju 1.9. Gaj Mače na svom travnjaku dočekati Mladost P.

Upravo su Krapinčani protiv Mladosti P odigrali „generalku“ u kojoj su slavili s 5:0 čime su zaključili dugu i napornu seriju od jedanaest zahtjevnih pripremnih utakmica u kojima su upisali devet pobjeda i dva poraza.

-Jako sam zadovoljan pripremnim periodom, kako s rezultatima, tako i radom na treninzima, no pripremne utakmice trebamo što prije zaboraviti i pozitivne rezultate prenijeti na prvenstvo-izjavio nam je trener Zagorca KR, Tihomir Šeperac.

U subotu će njegova momčad u Podgori dočekati Savu Strmec, što bi s obzirom na prošlu sezonu trebao biti lak zadatak za Krapinčane, no treba ga shvatiti itekako ozbiljno.

-Liga je zanimljiva i izjednačena i svako svakoga može dobiti. Ozbiljno shvaćamo Savu Strmec i maksimalno angažirani dočekat ćemo tu utakmicu. Naš cilj je jasan, to je prvo mjesto. Ako ga želimo ostvariti moramo pobjeđivati, pa vjerujem da ćemo slaviti u subotu, a isto tako da ćemo lipanj dočekati u ostvarenju svog cilja – optimističan je Šeperac.

Gaj Mače odigrao je sedam pripremnih utakmica uz omjer od četiri pobjede, jednog remija i dva poraza.

-Odradili smo odličan posao u pripremnom periodu. Fizički smo odlično spremni, no kako smo doveli puno igrača u pripremnom periodu trebat će nam još neko vrijeme da automatizme dovedemo na najviši nivo. Lige ja kvalitetnija u odnosu na prošlu godinu, slabih momčadi nema, bit će ovo jedno zanimljivo i kvalitetno prvenstvo, puno iznenađenja – misli Glavica.

Samo pet dana poslije zahtjevne utakmice protiv Karlovca 1919 u kupu Gaj Mače će na svom travnjaku dočekati Mladost P.

-Nezgodna momčad koja igra čvrst nogomet. Moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno i učiniti sve da izborimo prvu pobjedu, no to neće biti nimalo lak zadatak. Imamo novu momčad, no vjerujem da će naši navijači imati puno razloga za sreću u ovom prvenstvu – najavio je prvenstvo Glavica.

Od ove godine III. NL-centar broji 16 klubova. Segesta je otišla u rang više, iz lige su ispali Tondach i Zelina, Lukavec je odstupio, dok su novi trećeligaši postali Tigar Sveta Nedelja i Ravnice.

Parovi 1. kola:

ZAGOREC KR -  Sava Strmec (subota 31.8. u 17,30 sati)

GAJ MAČE -  Mladost P (nedjelja 1.9. u 11 sati)

Vrapče – Trešnjevka

Dinamo OO – Lučko

Maksimir – Tigar Sveta Nedelja

Samobor – Ravnice

Bistra – Kurilovec

HAŠK 1903 - Ponikve

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook