Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Jednogodišnja Sofija najmlađa trkačica na Horse City Trailu u Konjščini


Treću godinu zaredom u Konjščini je u subotu organiziran Horse City Trail, utrka u sklopu Zagorske trkačke lige, a ovoga je puta uz uobičajenu utrku za djecu stariju od 14 godina i odrasle, dugu 9 kilometara, održana i dječja utrka, a mališani su trebali otrčati jedan kilometar.

Utrka se i ove godine većim dijelim trčala kroz šumu, manjim dijelom po asfaltu, a kako se trkači ne bi izgubili, staza je označena crveno-bijelim vrpcama. 

FOTOGALERIJU S UTRKE POGLEDAJTE OVDJE!

Utrku je organizirala Patricija Božić koja je istaknula da se ovakvo događanje ne bi moglo realizirati bez Općine Konjščina, Sportskog društva Mala Erpenja i Turističke zajednice Zlatni istok Zagorja.

- I ove godine imamo stotinu trkača, bilo bi ih i više da mnogi nisu oboljeli od covida, a imamo i berbe. No ima nas puno i ovako. Izuzetno sam ponosna što su djeca istrčala utrku za deset minuta i što je među njima bila i svega godinu dana stara Sofija. Dobili smo jako puno sponzora ove godine, na što sam također ponosna, kao i na cijelu organizaciju, na sve volontere i sve ljude koji su se odazvali, a prvi trkač koji je je došao sa staze duge devet kilometara rekao je da je to najbolja staza do sada – istaknula je Božić.

Male i velike sudionike i njihove navijače pozdravila je načelnica Anita Curiš Krok.

- Ovo je lijepa manifestacija koju mi u Općini itekako podržavamo. Manifestacija  je postala već tradicionalna i mi je ne samo sportski, nego i turistički potičemo i razvijamo. Svima zahvaljujem na dolasku i želim uspješne utrke, a posebno hvala Patriciji i Krunoslavu, Mjesnom odboru Kosovečko, Darku i svim volonterima te Izviđačima Konjščina i Lovačkom društvu „Fazan” koji nam svake godine pripremaju obroke. Svoj je doprinos, naravno, dala i Vatrogasna zajednica Općine Konjščina koja, kao i GSS, brine o sigurnosti. Posebno mi je drago što ove godine imamo i dječju utrku jer nam je želja djecu i mlade potaknuti da se čim više uključe ne samo u trčanje, već i u druge sportove, da od malih nogu postanu svjesni koliko su važni zdrav život i rekreacija – rekla je načelnica Curiš Krok.

Da bi trkači mogli u trkačko nadmetanje ući što spremniji, uoči utrke upriličeno je zagrijavanje uz Ivana Kozinu, Zagorskog Tarzana.

Vrijedi spomenuti kako je u organizaciji dječje utrke sudjelovalo Društvo naše djece Konjščina, a  svako je dijete nagrađeno diplomom za sudjelovanje. Zahvaljujući lokalnim sponzorima, za osvajače prvih triju mjesta osigurane su bogate nagrade, odnosno medalje i paketići, a djeca su imala priliku i ugodno provesti vrijeme u prirodi, uz natjecateljske igre, face painting, vodene igre, društvene igre i likovnu radionicu kojoj je motiv bio konj.

FOTOGALERIJU S UTRKE POGLEDAJTE OVDJE!

U dječjoj utrci, u kategoriji djevojčice prva je ciljem prošla Tia Bregeš, druga Veronika Mučnjak, a treća je bila Maja Malogorski.

U utrci djece starije od 14 godina i odraslih, u kategoriji odrasli - djevojčice pobjedu je odnijela Matea Grabovica, druga je bila Dijana Janžek, a treća Martina Kovaček, dok je u kategoriji odrasli - dječaci najbrži bio Juraj Skupnjak, drugi je ciljem prošao Željko Mičuga, a treći Branko Hanžek.

I za ove su trkače osigurane vrijedne nagrade – za prvo mjesto medalja, ručak u restoranu Zagyland, butelja vina Vinarije Petrovečki, Beeven kozmetika i Hervis poklon bon od 30 eura. Nagrade za drugo mjesto bile su medalja, ručak u restoranu Savanna u Konjščini, butelja vina Petrovečki i Beeven kozmetika, a za treće mjesto medalja, butelja vina Petrovečki i Beeven kozmetika.

Još članaka iz "Sport"

Facebook